Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Staňte se noblesní hvězdou každého plesu

23. 02. 2016 | Pro ženy
Plesová sezona nabízí každé ženě možnost zapomenout na všední starosti, odhodit obvyklé džíny nebo kostýmek a proměnit se na několik hodin v elegantní bytost, která své okolí okouzlí nezapomenutelným šarmem. Pokud i vy plánujete provětrat velkou večerní, nechat se pohltit vírem tance nebo si užít příjemné plesové korzování se sklenkou vína v ruce, pamatujte na několik detailů, které z vás udělají skutečnou dámu. Inspirujte se našimi tipy!

Vyvarujte se společenských chyb

Není vůbec důležité, jestli se chystáte na velkolepý ples nebo na hasičský bál. Bez ohledu na prestiž akce by jí totiž měla předcházet pečlivá příprava. Připomeňte si pravidla etikety, abyste předešla trapnému faux pas. Víte například, že první tanec by měla žena věnovat doprovodu, se kterým přišla? Nebo že není vhodné obléct si punčochy do bot s otevřenou špičkou? Určitě také neuškodí zopakovat si společně s partnerem základní kroky společenských tanců. Na parketu pak budete působit sebejistěji a ladněji.

buďte hvězdou plesuMinisukně nebo koktejlky?

Vrcholná společenská akce si zároveň žádá zachování předepsaného dress codu. Pamatujte, že na slavnostní ples se nehodí koktejlky. Jiné je tomu v případě, že se jedná o méně formální příležitost. Ale i tady se doporučuje zvolit sukni alespoň po kolena. Minisukně jsou totiž zcela nevhodné. Zabrouzdejte v aktuálních módních trendech a inspirujte se, fantazii se meze nekladou. Ať už se rozhodnete vyrazit v pestré róbě s nabíranou sukní, dáte přednost minimalistickým černým šatům nebo se inspirujete retrem v duchu filmových hvězd 50. a 60. let, udržujte si svůj osobitý styl. Každá žena totiž vypadá nejlépe v šatech, ve kterých se cítí příjemně.

Zachovejte střídmost

To samé platí v případě slavnostního účesu. Podle typu akce mají dámy na výběr z široké škály možností od vyčesaného drdolu, který je nyní tolik módní, přes elegantní uzly až po romantické vlny. Šaty nezapomeňte doplnit vhodnými šperky, psaníčkem či jinou menší kabelkou a lodičkami. Buďte výrazná, ale respektujte hranice dobrého vkusu.

Nejinak tomu je s líčením. Společenská událost sice přeje výraznému make-upu, který ženě pomůže zdůraznit přednosti, ten by však neměl zcela změnit její vzhled. Ideálně zvolte líčení, které podtrhne krásu. Dbejte především na kvalitní produkty, které vám zaručí, že make-up bude vypadat dokonale celý večer a nezmizí úderem půlnoci nebo dokonce dříve.

Užijte si zábavu i ráno s čistou hlavou

Pravá dáma vnímá alkohol jako doplněk dobré zábavy, nikoli jako její náhradu. Noblesním průvodcem večera bývá sekt. Abyste si ho opravdu užili v plné parádě, nezapomeňte, že sklenka se má držet co nejníže za stopku, aby šumivý skvost zůstal vychlazený co nejdéle,.
Pro správný požitek je důležité nápoje nemíchat a drinky prokládat čistou vodou nebo nealkoholickými nápoji, které pomohou lépe odbourat alkohol z těla. Pro zachování dobré nálady je vhodné pít pomalu a postupně v průběhu celé akce. To vám také zaručí příjemné ráno bez bolehlavu po protančeném večeru.

Ideální doplněk? Dokonalý džentlemen

I když vy budete dokonalá, renomé vám může pokazit nevhodně oblečený partner. I pro něj platí přísná etiketa odívání. Přestože jsou v naší společnosti v běžném životě pravidla poměrně uvolněná, u večerních akcí to neplatí. Bylo by faux pas přijít v džínách či teniskách, muž by proto měl vždy dodržet předepsané oblečení a zvolit oblek, smoking či dokonce frak.
Výhodou mužského šatníku je, že stačí pořídit si pouze několik kvalitních kousků, které vás pak s noblesou provedou mnoha společenskými událostmi. Vždy totiž platí, že pánské oblečení by mělo hlavně skvěle padnout, není nic horšího než plandající kalhoty či rozevírající se sako.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
keď som boa mladá bolo nevhodné chodiť naboso.pančušky bez prstov
neexistovali.
Obrázek uživatelky
profil
Super radaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
moda je moda Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Nevěděla jsem, že je společenské faux pas, když se vezmou punčochy do bot bez špíčky - to se chodí naboso? Je vidět, že na plesy nechodím, tak nevím, co se nosí. Ale taky mám boty bez špičky a nosila jsem do nich punčochy, možná punčocháče se mohou nosit, ale jak se to pozná? Holt asi nejsem dáma, neznám společenskou etiketu. Za mých mladých let se to nosilo a nevím, že by někdo říkal, že je to faux pas.
Obrázek uživatelky
profil
počteníčkoSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles