Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu

2. 11. 2015 | Vyrob si sama
Podzim a zima se svým deštivým, sychravým počasím a krátkými dny. Člověk by se nejraději zavřel doma s hrnkem čaje a vůbec nevycházel ven. Když už je příliš zima na procházky a venkovní aktivity, nastává ten správný čas vytvořit si doma příjemnou atmosféru. Ve spolupráci s interiérovou designérkou a dekoratérkou Ludiší Laštovkovou jsme pro vás připravili několik tipů na podzimní a zimní dekorace, které vám tak zútulní domov, že vám nebude líto trávit kvůli nečasu celý den uvnitř. Když navíc přiloží ruku k dílu děti, uteče vám propršené odpoledne jako nic.

1. S dýní uděláte parádu nejen během Halloweenu


Vyřezávání dýní je oblíbená halloweenská zábava, kterou si užijí hlavně děti. Když se ale nenecháte omezovat tradičním vzorem strašidelných obličejů, můžete vytvořit krásné podzimní organické svítilny, které vydrží až do zimy. Ozdobí nejen zahradu, terasu nebo balkon, ale i váš obývací pokoj nebo jídelní stůl. Jak na to?

podzimní výzdobaVyberte si vhodnou dýni, umyjte ji a okolo stopky vyřízněte víčko.
Na vydlabání dýně se perfektně hodí naběračka na zmrzlinu, ale postačí vám i klasická lžíce. Stěny dýně by měly být po vydlabání přibližně dva až tři centimetry tlusté.
Překreslete na povrch svůj vybraný motiv a opatrně se pusťte do vyřezávání. Nejste si při práci s nožem až tak jistí nebo chcete velmi pravidelné vzory? Úžasně vypadá dýně s děrovaným vzorem vytvořeným klasickou vrtačkou nebo ozdobená pomocí vykrajovátek na cukroví.
Posledním a nejdůležitějším krokem je svíčka. Úžasný efekt dodá vaší přírodní svítilně svíčka Air Wick Life Scents Multicolour, která během hoření mění barvu. Její inovativní, neustále se měnící vůně navíc dotvoří atmosféru třeba vůní maminčina koláče. Poprvé si tak můžete vyrobit halloweenskou svítilnu z dýně, která v průběhu času mění svou barvu i vůni.

A speciální tip na závěr – když potřete všechny vyříznuté okraje vazelínou, dýně vydrží déle čerstvá.

2. Svícen ze zavařovacích sklenic na tisíc a jeden způsob


Velkým hitem interiérového dekoru se v poslední době staly zavařovací sklenice, které se mohou snadno proměnit v rustikální vázu, ale i moderní designový svícen. Pořiďte si pár takových sklenic v různých velikostech a můžete je používat znovu a znovu jako součást dekorací v každém ročním období. Dojezte kompoty ze spíže, vymyjte sklenice a pusťte se do zdobení. Zkuste třeba obměnit oblíbenou metodu decoupage.

podzimní výzdobaLepidlo na ubrouskovou techniku pořídíte v obchodě s výtvarnými potřebami a na procházce s dětmi nasbírejte hezké spadané listí.
Pomocí štětce listy opatrně přilepte na očištěnou sklenici.
Lepidlo po zaschnutí zprůhlední. Vložte do sklenice svíčku a váš nový svícen bude vrhat příjemně tlumené, barevné světlo.

Popusťte uzdu své fantazii a vytvořte si i vánoční variantu svícnu ze zavařovacích sklenic. Vystřihejte sněhové vločky, použijte vatu nebo sníh ve spreji nebo naplňte sklenice drobnými vánočními ozdobami. Celkový dojem můžete opět vylepšit vonnou svíčkou Air Wick. Vůně totiž pozitivně působí na lidskou psychiku a vás tak nerozhodí mlhy, deště ani lezavá zima.

3. Věnec v tak trochu jiném hávu


Věnec je už klasická ozdoba, která vůbec nemusí být jen vánoční. Tradiční varianta z jehličí ale rychle oschne a opadá. Proto nás mnohem víc zaujaly tak trochu neobvyklé věnce, které vyrobíte jen jednou a vydrží vám roky – můžete je pak jednoduše každou sezónu obměnit podle nálady.

Máte rádi víno? podzimní výzdoba
Věnec z korkových zátek vypadá nadčasově a jeho výroba je až neuvěřitelně snadná. Zátky jednoduše přilepíte na polystyrenový základ ve tvaru kruhu, ať už tavnou pistolí, nebo kvalitním voděodolným lepidlem.
Krásný je věnec ze šišek, které jednoduše spojíte do kruhu pomocí tenkého drátu.
Poslední netradiční variantou je věnec proutěný. Ten se dá koupit ve speciálních obchodech nebo květinářstvích.

Všechny tři varianty můžete libovolně dekorovat a docílit krásných výsledků. Použijte stuhy, vánoční ozdobičky, sušené nebo umělé ovoce. S blížícími se Vánocemi můžete dát věnec dolů ze dveří, přidat k němu svíčky a proměnit ho v adventní. Na jídelním stole se bude vyjímat až do Vánoc a nehrozí, že byste v bramborovém salátu našli jehličí.

Zdroj, foto: Air Wick


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu:

Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu
Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu
Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Svícny vypadají opravdu zajímavě Smajlík , do toho se asi pustím Smajlík.
Obrázek uživatelky
profil
Uz se tesim az vyskousim svicny
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Inspirativní 👍s dětmi vyzkoušíme svícny
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSuperSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Už se těšíme s vnučkou, až budeme dlabat a vyřezávat dýni.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle