8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Útěky na Kostariku - Volání oceánu

13. 12. 2017 | Televizní tipy
Ve třetím dílu Útěky na Kostariku - Volání oceánu kostarických dobrodružství navštívíme s autorskou dvojicí Petra Doležalová a Libor Špaček fascinující poloostrov Osa a konečně se ponoříme pod hladinu do tajemného světa oceánu.

Kostarická pobřeží s mořem a oceánem, které je omývají, jsou stejně vyhledávaná jako nespoutaná příroda ve vnitrozemí. Místní pláže lákají nejen svou malebnou krásou, ale také zázrakem stvoření. Samičky karety zelenavé se sem pravidelně vracejí, aby přes veškeré nebezpečí, které je ohrožuje, znovu a znovu kladly svá vejce.

Malé želvičky pak mohou poprvé okusit sílu proudů Tichého oceánu. Důkazem neutuchající fantazie matky přírody je poloostrov Osa. Vyskytují se na něm pobřežní mokřady a nížinné i horské deštné lesy. Výjimečné množství místních ekosystémů umožňuje ještě dnes vznik nových živočišných i rostlinných druhů.

Útěky na Kostariku - Volání oceánuNěkteré z nich nežijí nikde jinde na světě. Stejnou pestrost a různorodost je možné spatřit i pod hladinou. Fascinující scenérie je umocněna táhlým zpěvem keporkaků, kteří v období námluv či páření zpívají písně trvající až třicet minut. Pod hladinou jsou zpívající velryby slyšet přes čtyřicet kilometrů, ovšem spatřit je zdaleka není tak snadné.

Útěky na Kostariku - Volání oceánu lze sledovat 13. 12. 2017 od 21 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Útěky na Kostariku - Volání oceánu:

Útěky na Kostariku - Volání oceánu
Útěky na Kostariku - Volání oceánu
Útěky na Kostariku - Volání oceánu
Útěky na Kostariku - Volání oceánu
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !