MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 16.05. 2024
Dnes má svátek Přemysl
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Večerníček Bílá paní na hlídání

10. 10. 2013 | Televizní tipy
Večerníček Bílá paní na hlídání je kreslený seriál o kouzelné Bílé paní, která se stane chůvou velmi zvídavých a podnikavých čtyřčat.

Paní Černá je restaurátorka starých obrazů, pan Černý je lodní důstojník na zaoceánském parníku a jejich děti, čtyřčata Barnabáš, Matyáš, Tobiáš a Uriáš jsou pěkná čísla. Žádná paní na hlídání u nich nevydrží ani hodinu. Tedy až do chvíle, kdy se paní Černá seznámí s paní Bílou, která to s kluky umí přímo zázračně. Jak by také ne, je to totiž ve skutečnosti opravdická kouzelná bílá paní ze starého hradu.

O tom ale maminka Černá nemá ani tušení: Strašidla přece nejsou! Zato kluci vědí své a o zábavu mají postaráno, ať už jdou na nudný výchovný koncert nebo třeba jen na procházku. Jejich paní na hlídání totiž každý problém promění kouzlem ve hru, díky které kluci zároveň napraví zmatky, které předtím způsobili.  

Večerníček Bílá paní na hlídáníSeriál Večerníček - Bílá paní na hlídání staví na kontrastu mezi moderní dobou a Bílou paní, která do ní přišla ze světa kouzel a pověstí. Supermarket, obchod se zvířátky nebo muzeum, to jsou pro většinu z nás všední věci, zato pro Bílou paní právě naopak. Ale přestože Bílá paní pochází ze starých časů, není vůbec staromilská a do nových věcí se pouští s odvahou a elegantní aristokratickou lehkostí.

Má pouze jednu slabost, a tou je dobré jídlo. Ne však to skutečné, ale namalované - protože je Bílá paní duch, mlsá dobroty přímo z obrázků. Kvůli této vášni má baculatá Bílá paní do obvyklé podoby éterického hradního strašidla dost daleko, zato ale oplývá klidem a dobromyslností.  Lákavé lahůdky, ať už z obrazů, reklam či z ilustrací v knížkách, jsou také to jediné, kvůli čemu Bílá paní spustí své podnikavé svěřence z dohledu, i když vždy jen na chvilku.  Ale i ten krátký moment stačí, aby se začalo něco divokého dít.

Specialitou večerníčkového seriálu Bílá paní na hlídání je malý bonus v závěrečných titulcích - na jejich pozadí se v každém díle odehraje mikropříběh, který k ději doplní další vtipné podrobnosti.

Příběhy o Bílé paní na hlídání vznikly na motivy stejnojmenného rozhlasového vyprávění Pavla Brycze (autor Dětského zvěřince a oceňovaných knih pro dospělé jako Jsem Město nebo Patriarchátu dávno zašlá sláva). Výtvarníkem je VHRSTI, ilustrátor (série Vojtěcha Steklače o Boříkovi a jeho kamarádech), autor komiksů a knih pro děti (Prázdniny v nebi, Už se nebojím tmy). Vypráví Martha Issová, která také nazpívala ústřední písničku, hudbu složil Zdeněk Zdeněk. Režie Petr Friedl. Seriál vznikl v Animačním studiu České televize.

Večerníček - Bílá paní na hlídání uvidíte 10.10. 2013 od 18,45 hodin na ČT :D!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Večerníček Bílá paní na hlídání:

Večerníček Bílá paní na hlídání
Večerníček Bílá paní na hlídání
Večerníček Bílá paní na hlídání
Večerníček Bílá paní na hlídání
Večerníček Bílá paní na hlídání
Večerníček Bílá paní na hlídání
Večerníček Bílá paní na hlídání
Večerníček Bílá paní na hlídání
Večerníček Bílá paní na hlídání
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
a musím říci, že se mi večerníček líbil. Obrázky i slovní doprovod Marthy Issové - moc pěkné.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
dítě už sice zdaleka nejsem, ale výtvarník pochází z vesničky, která se nachází přes kopec od nás.Jsem zvědavá, jaký Večerníček bude.
Obrázek uživatelky
profil
určitě se s dcerkou budeme dívat Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles