8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vězňova žena

2. 11. 2020 | Knižní tipy
Název: Vězňova žena
Autor: Maggie Brookes
Nakladatelství: Domino
Datum vydání: 8/2020
Formát: 130 x 205 mm
Vazba: vázaná s papírovým potahem s laminovaným přebalem
Počet stran: 384
Cena: 319 Kč

Izzy by si tolik přála vést poněkud zajímavější život, než jí nabízí středomoravská vesnice. A teď, za války, je to ještě mnohem horší. Samá dřina, žádná radost. Pak se ale najednou všechno změní: na jejich rodinný statek přijde vypomáhat skupina britských válečných zajatců. A jedním z nich je Bill.


Vězňova ženaPo jejich setkání události naberou rychlý spád. Izzy a Bill se tajně vezmou a vydají se na útěk. Izzy je přestrojená za muže a působí tak věrohodně, že když je nakonec dopadnou nacisté, skončí spolu s Billem ve vojenském zajateckém táboře.

Kdyby Němci přišli na to, že je Izzy žena, okamžitě ji zastřelí. Novomanželé se proto spojí s několika spoluvězni, a společně pak střeží Izzyino tajemství. Ne každý zajatec má ale dobré úmysly. A tak se Bill a Izzy každé ráno probouzejí s nejistotou, jestli se společně dočkají večera. Nebo konce války. Nebo šťastné budoucnosti.



O autorce knihy Vězňova žena:


Maggie Brookes se narodila v Londýně. Povídky a básně začala psát už v šesti letech. Vystudovala angličtinu na Cardiff University a stala se reportérkou. Její cesta pak vedla do BBC TV, kde pracovala jako scénáristka, producentka a režisérka historických dokumentů. Když se jí narodily dcery, odešla z BBC a začala učit kreativní psaní na Middlesex University – působila tam 30 let.

Jak Maggie sama říká, čte nebo píše, ať už je kdekoli. Ráda se také účastní uměleckých výstav a čtení poezie, baví ji plavání a zpěv. Další velkou radostí je pro ni cestování – například psaní Vězňovy ženy ji zavedlo do České republiky, Polska a Německa a spolu s manželem projeli sedmisetkilometrovou trasu, kterou musely její postavy přetrpět.

Ukázka z knihy Vězňova žena:


„Mluvíte  německy?“  zeptal  se  jí  zdvořile,  i  když  většina  lidí  v našem kraji jinak neuměla.„Jistě,“ odpověděla máma svou dokonalou, kultivovanou něm-činou a hřbetem levé ruky si odsunula pramínek vlasů z očí. I já jsem nepatrně přikývla.Rozjasnil tvář. „Můžu dál?“Máma zlehla pokynula prsty, což mělo znamenat „Copak vám můžu bránit?“ a on popošel o krok.

Opřela  si  ruku  s  nožem  o  okraj  dřezu  a  zakabonila  se,  když  viděla jeho zablácené boty na čisté podlaze. Bráška Marek se zve-dl ze země. Bylo mu teprve osm, ale roli jediného mužského v domě bral smrtelně vážně.Kapitán  si  sundal  čepici,  odhalil  krátké  prokvetlé  vlasy.  Měl  upřímnou tvář venkovana, zvyklého hledět do nebe, rty tenké a možná přísné, ale vrásky kolem očí napovídaly, že se rád směje. Bez čepice rázem zestárl.

„Prohlédl jsem si váš statek...“ Máma se zamračila a on zlehka máchl rukou. „Chci vám nabídnout pomoc při sklizni.“Jenom proto, abyste tu sklizeň pak mohli zabavit, napadlo mě a bylo mi jasné, že si máma myslí totéž. Zabavili nám každou řípu, každý pytel ovsa, každou šunku, které statek vydal.„Mám tu pracovní četu válečných zajatců z pily v Mankendorfu. Spravují silnici, aby po ní mohly jezdit náklaďáky se dřevem.

Jednoho  dva  muže  vám  ale  můžu  poslat  na  pomoc,  když  budete  mít nejvíc práce. Mám rozkaz pozvednout lesnictví a zemědělství v kraji. Na vás dvě je to dost velký statek.“„Jsme  tři,“  ozval  se  bratr  a  máma  mu  varovně  položila  ruku  na rameno.Kapitán vážně přikývl. „Vlastně tři.“Měl samozřejmě pravdu.


Knihu Vězňova žena koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Albatrosmedia.cz



Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Vězňova žena:

Vězňova žena
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles