8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Za vším hledej muže

10. 09. 2023 | Knižní tipy
Název: Za vším hledej muže
Autor: Dagmar Užkonečně Šťastná
Datum vydání:  8 / 2023
Nakladatelství: Ikar
Vazba: paperback
Formát, hmotnost: 128 × 199 mm, 228 g
Počet stran: 224
Cena: 259 Kč

Monika žije poklidný život vyhlášené, úspěšné právničky, která ze všeho nejvíc nerada prohrává. S kamarádkou Jarmilou a kolegou Břéťou vlastní renomovanou advokátní kancelář, která se z velké části specializuje na rozvody. 

Jednoho dne se v jejich kanceláři objeví manželka velmi slavného a populárního moderátora a chce se rozvést. Moderátor Marek Vágner je známý svými románky s výrazně mladšími ženami. A jak už to v životě někdy bývá, pohár trpělivosti podváděných manželek občas přeteče. Paní Vágnerové došla trpělivost s jeho ustavičnými mediálně propíranými nevěrami a Monika se stává její advokátkou. 

Ve vzduchu se tak začíná vznášet nejen boj o velký majetek, ale i tajná Moničina osobní pomsta. Odhodlání a plán je jasný. Nebyl by to ale život, kdyby se řídil našimi plány a neroztočil kola osudu a náhod úplně jinak…

Za vším hledej mužeUkázka z knihy Za vším hledej muže:


„Budu potřebovat váš oddací list, fotokopie rodných listů, listy vlastnictví si vyjedu sama, jen mi tady napište, jaké nemovitosti ve společném jmění máte… A založíme složku.“ Rozdýchala jsem počáteční šok a snažím se přistupovat ke klientce, jako by to byla úplně normální klientka. Jenže… není.
„Je to kurevník, paní doktorko!“
Chci obvinění zmírnit: „Má problém se ženami?“
„Má problém bez nich, dobytek!“
Teď se podržte! Není to úplně normální klientka! Do mé kanceláře si to ráno napochodovala paní Vágnerová.
Ta paní Vágnerová?
Ptáte se správně! Ano, přesně ta! 

Paní Vágnerová se objednala u naší asistentky, která samozřejmě neměla ani tušení, o čí manželku se jedná. Paní Vágnerová si vybrala naši kancelář na doporučení nějaké své kamarádky, a jak jsem se později dozvěděla, při telefonickém hovoru doslova vyhrkla: „Je mi jedno, která z dam mě bude zastupovat, ale hlavně, prosím vás, rychle!“ Takže Jarmila se válí v poklidu doma s hadrem na hlavě a advokátem paní Vágnerové jsem se pomejdanovým losem stala prostě já.
„Paní doktorko, abyste to dobře pochopila, nejde o pocity vzteku nebo žárlivosti, jde o opravdu velkou bolest.“ 

„Já vám rozumím. Jste schopna dostat se k výpisům z manželova účtu?“
Paní Vágnerová sedí, popíjí kafe a snaží se mi přiblížit stav svého manželství, a to nejen současný, ale za uplynulých posledních deset let. Pozorně poslouchám, jestli se ve výčtu té škály milenek neobjeví i jméno mojí dcery. Začínám si uvědomovat, že to je přesně ta meta, ta prokletá magická padesátka, kdy žena začíná stárnout a muž si uvědomí, že když nezačne žít teď hned, tak už nikdy.

Myslím, že zrovna před deseti lety Markova hvězda začala prudce stoupat a z průměrného, ne příliš obsazovaného herce se stal charismatický a neodolatelný sexy symbol a miláček žen, který se naprosto jednoznačně našel v roli arogantního sebestředného moderátora, a začal vydělávat mraky peněz. Jak se právě teď dozvídám, vlastní deset procent práv na svůj pořad. Ptáte se, jak se to stalo? Pokládám si stejnou otázku.

 Zatímco paní Vágnerová sledovala, podchycovala a snažila se ničit každou svou vrásku, Markovi vrásky přibývaly, padaly a šedivěly mu vlasy a čím více hulil, tím krásnější měl hlas. Všechno, co je u ženy špatně a čím se zařazuje na pomyslnou druhou polovinu osy, je u muže neodolatelné, přitažlivé a dechberoucí. Jednoho dne mu oholili hlavu, nechali narůst prošedivělé strniště, nasadili extravagantní brýle, navlíkli na něj drahý oblek, košili mu rozepnuli na dva knoflíčky, abychom my blbky měly po čem toužit, a vypustili ho ven. 

„Bude to těžké, paní doktorko! Pan advokát Janeček je jeho velký kamarád, bude ho zastupovat.“
„Nebojím se Janečka a ani drobečka!“ usmívám se. „A ani dědečka…“
„Asi ho neznáte, že?“
„Ale znám,“ přestávám žertovat, „to víte, že ho znám, ale povím vám jedno velké tajemství, paní Vágnerová… Já strašně nerada prohrávám!“
A vy si pamatujte: Pro některé muže je důležitější se dobře najíst než shánět milenky. A jestli takového doma máte, tak mu teď hned šoupněte vychlazené pivo a karbanátky k telce a zaplať pánbůh za něj!

(z kapitoly POKUD JE DOBRÁ VŮLE, DŮVOD K ROZVODU NAJDEME VŽDYCKY!)

O autorce knihy Za vším hledej muže: 


Dagmar Užkonečně Šťastná
vystudovala ekonomii, profesně se věnuje ekonomii a realitní oblasti, ale celý život psala tak nějak do šuplíku. Jednoho dne šuplíky vysypala a napsala scénář k filmu Za vším hledej ženu, kterého se ujal producent a režisér Miloslav Šmídmajer. Film vznikl v roce 2022, spolu s ním i kniha, a ona, pod pseudonymem, píše dál, protože jak sama říká: „Když žijete život jako na houpačce, buď se musíte zbláznit, nebo psát…“


Tuto knihu Za vším hledej muže koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižního klubu nebo na eshopu Luxor.cz.


Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Za vším hledej muže:

Za vším hledej muže
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !