8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zajímavé akce na hradech ve druhé půlce srpna

15. 08. 2012 | Kultura
Konec prázdnin je ideální příležitostí pro rodinné výlety, které spojují příjemné cestování s poznáním krásných historických míst. Zajímavé akce pořádají hrady po celém našem území, ať už jsou dominantou měst, nebo rozsáhlou zříceninou. Každý hrad ožívá hudbou, divadlem, tancem, rytířskými turnaji, kejklíři, žongléry a jinými zajímavými aktivitami.

Divadelní představení pro děti - Hrad Nové Hrady

Gotický hrad Nové Hrady se tyčí na skalnatém výběžku v jižním cípu stejnojmenného města. 16. srpna se mohou děti těšit na divadelní představení „Hrajeme si pohádku“ ve kterém vystoupí divadelní skupina Slunečnice. Divadelní představení bude dále pokračovat 23. srpna pohádkou „Jak šlo vejce do světa“, v podání divadla Koňmo. Konec srpna bude patřit pohádce „Ježibaby a ženichové, kterou uvidíte 30. srpna. Divadelní představení potěší  celou rodinu.

Oživené noční prohlídky na hradě Švihov

Hrad Švihov je vodní kamenný hrad nacházející se ve městě Švihov, vzdáleném 10 km severně od Klatov. Tradiční noční prohlídky na konci prázdnin vás zavedou do historie hradu.  Příběhy z historie a pověstí oživí večerní prohlídka s postavičkami z dávné minulosti. Noční prohlídky na hradě

Hrad Karlštejn

Švihov probíhají ve dnech 17. 18. 24. 25. a 31. srpna.

Scénické noční prohlídky hradu Karlštejn

Nad řekou Berounkou se tyčí na vápencové skále gotický hrad, jehož postavení mezi českými hrady je výjmečné nejen historickým významem, ale také mohutností a architekturou. Prohlídka večerního hradu Karlštejn s průvodcem a tématikou šlechtických kratochvílí. Noční prohlídky hradu Karlštejn probíhají 17 a 18. srpna.

Hrad Kunětická hora – Věra Špinarová

Kamenný hrad Kunětická Hora v obci Staré Hradiště je dominantou východočeského Polabí a Pardubicka. 17.8. se na hradě koná koncert Věry Špinarové,  malé  dámy  s velkým hlasem, jedna z nejskvělejších interpretek popu u nás, žena, jejíž zpívání je zážitkem samo o sobě.

Strašidelný hrad Starý Jičín

Zřícenina hradu Starý Jičín se vypíná na kopci, nedaleko města Nový Jičín. Netradiční večerní prohlídka s doprovodem strašidel na vás čeká 17. a 18. srpna. Hradem vás provede například bílá paní, čert, hořící muž a jiná strašidla. Pozorování hvězd hvězdářskými dalekohledy z hradního nádvoří na vás čekají 24. a 25. srpna. K programu bude zajištěn odborný výklad.

Festival na hradě Okoř

Malebná zřícenina bývalého gotického hradu Okoř se nalézá v okrese Praha- západ.
Oblíbený hudební festival Okoř nabízí divákům během jednoho z posledních srpnových dnů zajímavou přehlídku oblíbených hudebních skupin i jednotlivců, která se odehrává v malebném prostředí hradu Okoř. Programem vás provede moderátorka Šárka Kubelková. Můžete se těšit  například na Čechomor, Tomáš Klus, Chinaski a další učinkující. Festival probíhá 18. srpna od brzkých odpoledních hodin.

Noční prohlídky polenského hradu

Renesanční zámek Polná leží na okraji stejnojmenného městečka v blízkosti rybníka Peklo, okres Jihlava. Noční prohlídky polenského hradu  s napínavým příběhem "Abatyše, o lásce a smrti"na vás čekají 18. srpna. Napínavý příběh je doplněn ohňovou show v romantickém prostředí hradu.

Generálka jeho veličenstva - Hrad Kost

Středověký gotický hrad Kost je jedním z nejzachovalejších a nejnavštěvovanějších hradů v Čechách. 17. a 18. srpna na vás čeká divadelní lahůdka komedie českého dramatika  Jiřího Hubače“Generálka Jeho Veličenstva“. V komedii uvidíte, že odvážná korzičanka dokáže často víc než proslulí generálové. Potvrdit to musí i sám císař Napoleon.

Festival České hrady - Hrad Bezděz

Bezděz je mohutná zřícenina hradu v okrese Česká Lípa
Hudební festival na hradě Bezděz se koná 24. a  25. srpna. Pestrým programem vás provedou zajímaví učinkující jako je například David Koller, Ewa Farna, Chinaski, No Name, Polemic, Visací zámek a další. Letní festival s bohatým programem je zajímavým zpestřením pro celou rodinu. Během festivalu si můžete prohlédnout prostory hradu, procházet se dávnou historií, která je jedinečná.

Netopýří večírek na hradě Točník

Hrad Točník patří sice mezi nejmladší české hrady, ale svou rozlohou je jeden z největších. Leží v okrese Beroun. Netopýří večírek, stezka pro děti, projekce filmu "Netopýři ve tmě", povídání o netopýrech a také  ochočení netopýři na vás čekají 25. srpna. Noční procházka hradem zaujme všechny návštěvníky.

Slezskoostravský Rockfest

Slezskoostravský hrad stojí v ostravském městském obvodu Slezská Ostrava. Na hudební festival se můžete těšit  25. srpna.  Na slezkoostravském hradě jsou pro milovníky hudby připraveny dvě scény Nádvoří STAGE a Aréna STAGE. V programu vystoupí Aleš Brichta Band, Doga, Vilém Čok & Bypass, Tanja, Kapriola  a další učinkující. Festivalem bude provázet oblíbený moderátor a bavič Ruda z Ostravy, který zahraje také na kytaru.

Hudební festival - Hrad Bouzov

Romanticky hrad Bouzov se týčí na zalesněném ostrohu nad stejnojmennou obcí nedaleko města Litovel. Program festivalu, který se koná 31. srpna a 1. září se skládá z vystoupení špiček české a slovenské hudební scény.
Můžete se těšit na vystoupení skupin a interpretů  NEBE, NO NAME, DAVID KOLLER, EWA FARNA, CHINASKI, POLEMIC, TOMÁŠ KLUS, VISACÍ ZÁMEK. Během programu si můžete projít hrad, který patří u nás k jednomu z nejkrásnějších.


Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !