Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zařiďte si koupelnu moderně i prakticky

8. 05. 2015 | Moderní bydlení
Jak vybudovat novou koupelnu nebo zrekonstruovat tu stávající? Myslete nejen esteticky, ale i prakticky. Jinak se váš sen snadno promění v noční můru. Koupelna již dávno neslouží jen jako místo k udržování tělesné hygieny. Je to známka moderního bydlení a odraz vašeho vkusu. Skloubit praktické a estetické hledisko však není jednoduché...

Právě podle kuchyně nebo koupelny, dříve designově opomíjených místností, si dnes často návštěva odnáší celkový dojem z vašeho bydlení. Proto v posledních letech upřednostňujeme vzhled před užitečností. V minulosti tomu bylo zpravidla naopak.

Myslete dopředu

Nadčasovost, nesmírně důležitý prvek při zařizování nové koupelny i celého bydlení. Budete-li se řídit tímto pravidlem, ušetříte si mnoho starostí. Nová koupelna není rozmar, jenž by vás měl brzy přestat bavit. Koupelnová zařízení nepatří k levným záležitostem, je tedy nutné si uvědomit, že nemůžeme tuto místnost rekonstruovat pokaždé, kdy se změní trendy. Pomoci by vám mohlo pár základních pravidel, která nelimitují moderní vzhled a zároveň neopomínají praktickou stránku.

koupelnaVhodné využití barvy v interiéru

Nadčasová zůstává bezesporu černobílá kombinace, která nepodléhá sezónním trendům.
Oblíbenými i dlouhodobě praktickými jsou rovněž přírodní tóny. Pokud použijete jednu z těchto variant na výrazných prvcích, jako jsou třeba obklady, podlaha, koupelnová deska či zařízení, pak můžete vždy interiér doplnit o drobné barevné komponenty v aktuálním trendy odstínu. Mohou jimi být například ručníky, koberečky, svíčky, dózy, nádoby na mýdlo nebo háčky. Koupelnu tak zmodernizujete bez výrazných finančních výdajů.

V malých koupelnách byste se měli vyvarovat tmavým odstínům a divokým mozaikám. Opticky prostor zmenšují a způsobí vám pocit stísněnosti.

Na co si dát pozor při volbě materiálu?

Při zařizování koupelny byste měli brát v potaz specifické požadavky, které tato místnost vyžaduje. Volte raději materiály, o kterých víte, že jsou vysoce odolné proti vlhkému prostředí, mohou též přijít do styku s vodou a snesou pravidelnou údržbu běžnými čisticími prostředky.

Nedoporučuje se ve velké míře využívat vysoce porézní materiály, které do sebe absorbují tekutiny (dřevo, laminát, atd.). V místnosti se kvůli nim udržuje nežádoucí vlhkost a na povrchu těchto materiálů se mohou objevit nevzhledné skvrny.

Raději volte odolné materiály. Velice účelné, moderní a zároveň nadčasové je využití technického kamene, který je v současnosti právě tím nejvhodnějším i do koupelny. Jeho moderní vzhled doplňují žádané praktické vlastnosti - vysoká neporéznost, odolnost vůči skvrnám, běžným mycím prostředkům, vlhkosti, atd. V koupelnových studiích vám často doporučí Technistone, českého výrobce s mnohaletými zkušenostmi ve výrobě technického kamene. Tento materiál lze v domácnosti využít pro velké množství prvků. Konkrétně v koupelně to může být podlaha, koupelnová deska nebo obklady stěn či vany.

koupelnaDůležitý je i dostatek světla

Nezapomínejte ani na dostatečné osvětlení místnosti. Pokud vám to dispozice bytu či domu dovolí, pak do koupelny vsaďte okno. Například na líčení je denní přirozené světlo nejlepší! V opačném případě zajistěte dostatek umělého světla. Kromě jednoho středového světla by menší bodové osvětlení mělo být právě i v koupelně. Pomoci si můžete také použitím světlých barev v interiéru a instalováním zrcadel, která při vhodném rozmístění odrazí světlo po celé místnosti.

Prostorové uzpůsobení místnosti

Velký význam má rozmístění jednotlivých prvků v interiéru, a to jak z praktického, tak z estetického hlediska. Právě to však bývá při zařizování koupelny největším oříškem. Jak si poradit?

Umyvadlo umístěte nejblíže ke vstupu – jedná se o nejpoužívanější zařízení koupelny. Moderní i praktické je nechat jej vsadit do prostorné desky. Získáte tím velkou odkládací plochu. Navíc dostatečně široká deska nabízí šikovný úkryt pro pračku, sušičku či další v koupelně často používané věci. Mezi jednotlivými prvky dodržujte patřičné odstupy, aby vám jejich užívání bylo v každém případě pohodlné. Velmi důkladně si dle prostorových možností rozmyslete, zda umístíte do koupelny sprchový kout či vanu. Sprchové kouty s oblým rohem působí stísněně, volte proto raději klasické čtvercové.

Zdroj, foto: Technistone


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Zařiďte si koupelnu moderně i prakticky:

Zařiďte si koupelnu moderně i prakticky
Zařiďte si koupelnu moderně i prakticky
Zařiďte si koupelnu moderně i prakticky
Zařiďte si koupelnu moderně i prakticky
Zařiďte si koupelnu moderně i prakticky
Zařiďte si koupelnu moderně i prakticky
Zařiďte si koupelnu moderně i prakticky
Zařiďte si koupelnu moderně i prakticky
Zařiďte si koupelnu moderně i prakticky
Zařiďte si koupelnu moderně i prakticky
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles