Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zbabělec

1. 02. 2020 | Vaše příběhy

Říká se, že když chceš poznat, jaký je tvůj nový přítel, máš jít na večeři s jeho bývalou přítelkyní, případně bývalou manželkou. Je to krásné a pravdivé tvrzení, kterého se my ženy, když jsme zamilované, nedržíme. Říkáme si, že my jsme ty pravé, nás muž miluje z celého srdce, a rozum jde často stranou.

 

Když jsem Jirku poznala, měl už za sebou jedno manželství. I já měla za sebou manželství, z kterého se nám narodily dvě děti. Můj muž ale zemřel, Jirka se rozvedl. Jako čerstvý padesátník chtěl mít vedle sebe ještě partnerku. Tomu se nedalo divit. A protože jsme si rozuměli, začali jsme spolu nejdříve kamarádit, a pak i vážný vztah. Jirka měl od rozvodu ještě jeden vztah. Ten skončil kupodivu ve chvíli, kdy jeho dnes už bývalá přítelkyně onemocněla rakovinou. Lenka dostala rakovinu vaječníků a musela na operaci. Jirka ji sice navštívil v nemocnici, když ji ale propouštěli, už při ní nestál.

„To ale není pěkné, opustit partnerku ve chvíli, kdy tě nejvíc potřebuje,“ řekla jsem Jirkovi na rovinu, co si o jeho chování myslím.

„Náš vztah ale končil. Už dávno byl jen formální. Nerozuměli jsme si. Neopustil jsem ji kvůli nemoci, ale kvůli tomu, že jsme si nerozuměli,“ řekl Jirka, a já se v tom víc nechtěla hrabat.

S Jirkou jsem si rozuměla. První rok jsme jezdili na wellness pobyty, chodili jsme do kina i do divadla a navštěvovali jsme se  doma. Byla jsem zamilovaná. Jirka se mi jevil jako férový a hodný chlap. Trávili jsme spolu dovolené i Vánoce a zdálo se nám, že nikdy nám nic nemůže stát v cestě. Dokonce jsem měla ráda i Jirkovy děti a ty mé si rozuměly s Jirkou. Když Jirkovi onemocněla maminka a vyžadovala větší péči, připadalo mi normální, že jsem Jirkovi vypomohla a ve dnech volna jsem se o ni starala i já. Dokonce jsem si i vzala dovolenou, když jeho máma potřebovala doprovodit do nemocnice na vyšetření a Jirka si nemohl v práci vzít volno. Odvedla jsem ji tam, počkala a zařídila vše v lékárně, aby si mohla lehnout.

Můj Jirka mě za to miloval, a já jeho. Jirka se stal člověkem, o kterém jsem si myslela, že s ním dokážu zestárnout.

Po roce a půl sice náš vztah přešel malinko do stereotypu, mohl za to ale hlavně nedostatek času. Oba jsme byli v práci hodně vytíženi, oba jsme měli ještě rodiče, Jirka jen mámu a já naštěstí mámu i tátu.  Na výlety a wellness nebylo tolik času. Přesto jsme se dál pravidelně vídali a nějak jsme si vždy vyšli vstříc. Pak se Jirkův mladší bratr rozváděl a Jirka se mi zdál víc odtažitý. Přikládala jsem to tomu, že ho bratrův rozvod trápí. Pak přišlo období, kdy jsme se vídali trochu méně. Jirka mi vysvětloval, že má víc práce, bratr ho potřebuje a dcera, která čekala druhé dítě, taky. Já šla malinko stranou. Když už jsme se vídali méně, alespoň jsme si psali, nebo telefonovali. Přistihla jsem se, že to, co jsem mu chtěla říct osobně, jsem víc a víc svěřovala sociální síti nebo mobilu. Už jsem nebyla tolik šťastná. Ale každý vztah po čase přejde ve zvyk, zevšední.

Na konec měsíce jsem byla objednaná na preventivní mamografické vyšetření. Byli jsme s Jirkou domluveni, že na vyšetření půjde se mnou a pak se projdeme po městě a podíváme se po vánočních dárcích. Vánoce se blížily a my se domluvili, že svým dětem, mým i jeho, koupíme dárky společně.

Jenže Jirka se omluvil s tím, že se mu ven jednoduše nechce. To mě hodně naštvalo. Kdyby měl důvod nepřijít, pochopila bych to.

Tak jsem vybírání dárků pro děti absolvovala po vyšetření sama a koupila každému z jeho i mých dětí dárky jen za sebe.

 

Jirka se neozval ani další den, aby se zeptal, jak jsem u lékaře dopadla. A když jsem si další den myslela, že konečně volá, překvapilo mě neznámé číslo. Volali z nemocnice, něco se jim nezdálo.  A tak jsem musela absolvovat ještě ultrazvukové vyšetření. Sdělili mi, že se nemám obávat, ale je nutná biopsie. Dobře vím, co to znamená. Mám a měla jsem několik kamarádek a známých, které měly rakovinu prsu. Jedna má kamarádka této nemoci podlehla v čerstvých čtyřiceti. Byla jsem zoufalá a ihned jsem chtěla Jirkovi volat. Na druhou stranu jsem chtěla počkat, až mi zavolá on. Nakonec jsem to nevydržela a alespoň jsem mu napsala zprávu, že jsem po mamografii a on se ani nezeptal, jak jsem dopadla.

„Určitě dobře,“ odepsal.

„To je všechno?“ ptala jsem se.

Ano, bylo to všechno. Jirka se už neozval. Ke mně přišel až za týden. To jsem mu na rovinu řekla, že mám v prsu bulku a jsem objednaná k biopsii. Znervózněl. Nelitoval mě, neuklidňoval, neříkal, že to bude dobré. Byl jen znatelně nervózní a odešel domů moc brzy. A tak jsem se mohla v klidu beze svědků vyplakat.

 

Na biopsii jsem objednaná za pár dní. Myslela jsem si, že mě tam Jirka doprovodí. Dnes už ale dobře vím, že to tak nebude. Nerozešli jsme se, jen se mnou přestal mluvit. Pokud vše dopadne dobře, tak Jirku už ve svém životě nepotřebuji. Nepodržel mě v těžké chvíli. A pokud to dopadne špatně, musím bojovat sama. Protože to dopadne naprosto stejně, jako dopadl jeho předchozí vztah s mojí jmenovkyní. Jirka zase vezme do zaječích.  


Smisekzluk - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
je hodně chlapů jako ten Jirka..před problémem zdrhnou
Obrázek uživatelky
profil
Držím palce Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ať to dobře dopadne!
Obrázek uživatelky
profil
Přeji, aby bylo všechno v pořádku. Muži mají rádi klid a pohodu a pokud to tak není, tak jim to nevyhovuje. Taky znám takové případy ze svého okolí.
Obrázek uživatelky
profil
Někteří muži jsou zbabělci,přeji ti aby to dopadlo co nejlípSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Beránek