8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Získejte titul nejlepšího moravského uzenáře

13. 02. 2019 | Kultura
2. a 3. března 2019 zavítají na hrad Veveří oblíbené Slavnosti moravského uzeného a vína. Největší uzenářsko-vinařská show v Česku provoní hradní areál od samého rána. Kromě množství jídla a pití prvotřídní kvality se návštěvníci mohou těšit na program pro celou rodinu, moravskou muziku, zábavné soutěže nebo tvořivé dílny.

Festival pro gastronomické labužníky nabízí každý rok něco nového. A ani letos tomu nebude jinak. Kromě soutěže o Krále uzenářů, která je určena profesionálním uzenářstvím, se organizátoři rozhodli uspořádat klání také pro uzenáře amatéry. „Slavnosti moravského uzeného a vína přitahují nejen lidi s mlsným jazykem, ale také ty, kteří si výborné uzené umí doma udělat sami. Ti pak u nás často hledají inspiraci anebo jsou zkrátka jen zvědaví, jak se to dělá jinde,“ vysvětluje pořadatel Pavel Pichler novinku v programu. „V letošním sedmém ročníku slavností bychom tak chtěli dát prostor právě těm, kteří udí doma a nebojí se svými výrobky pochlubit,“ odpovídá Pichler.
Do soutěže je možné se hlásit již nyní. Nejlepší domácí uzené na místě vybere odborná porota, do které se mohou přihlásit i samotní návštěvníci. Soutěžící mohou vyhrát hodnotný dárkový koš a také putovní pohár hejtmana Jihomoravského kraje.

Slavnosti moravského uzenéhoSymfonie uzeného a vína


Klobásky, uzené maso a další pochoutky zpracovávané tradičním způsobem podle rodinných receptur představí na akci osm uzenářských firem. Titul Krále uzenářů bude obhajovat domácí řeznictví a uzenářství Ráček z Náměště nad Oslavou. Více než desítka moravských vinařů nabídne to nejlepší ze své sklizně. K dostání budou také zahraniční speciality jako například prvotřídní sýry z rakouských Alp. Chybět nebude ani sladká tečka v podobě valašských frgálů, kremrolí a koláčů všeho druhu.

Zábavný víkend pro děti i dospělé


Co kdyby se tak role mohly obrátit a rodičům by navařily děti? Na Slavnostech moravského uzeného a vína to nemusí být jen přání. Stačí ratolesti svěřit do rukou brněnského šéfkuchaře Erika Kováče a už si jen počkat na vypečenou specialitu. Po takové námaze určitě přijde vhod divadlo s krásnou pohádkou. A kdo bude mít energie nazbyt, může ji využít v dalších tvořivých dílnách pro nejmenší i dospělé, protože kus hradního areálu bude patřit těm, kteří rádi tvoří. „Hitem bude výroba vlastních klobásek pod dohledem mistra uzenáře,“ odhaduje Pavel Pichler.

Slavnosti moravského uzeného

Zdroj, foto: www.moravskeuzene.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !