8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Znaky a symboly - původ a význam

23. 12. 2009 | Knižní tipy
Název knihy: Znaky a symboly
Nakladatelství: Euromedia Group, k.s., Universum
Rok vydání: 2009
Rozměry: 203 x 241 mm
Počet stran: 352 str.
Cena: 549 Kč

ROZLUŠTĚTE TAJEMSTVÍ A ODKRYJTE PŮVOD VÍCE NEŽ 2000 ZNAKŮ A SYMBOLŮ – OD STAROVĚKÝCH HIEROGLYFŮ PO NOVODOBÁ LOGA. PROČ JE SRDCE PROBODNUTÉ ŠÍPEM KLASICKÝM SYMBOLEM LÁSKY? KAM SAHAJÍ STAROVĚKÉ KOŘENY SYMBOLŮ PLODNOSTI? PROČ VÁHY PŘEDSTAVUJÍ SPRAVEDLNOST? TATO KRÁSNÁ A OKOUZLUJÍCÍ KNIHA VÁM UMOŽNÍ PROZKOUMAT VÝZNAM A OBSAH, KTERÝ SE SKRÝVÁ ZA KAŽDÝM ZNAKEM.


Svět kolem nás je plný znaků a symbolů. Moderní znaky, jako jsou abecedy nebo vlajky, jsou obecně rozpoznatelné a většina lidí rychle odhadne, co znamenají, zatímco mnoho symbolů staršího původu lze rozluštit jen obtížně. Encyklopedie Znaky & symboly systematicky zkoumá původ a významy jednotlivých ikon, znaků a obrázků, které se používají po staletí, a odhaluje, jak tyto znaky a symboly interpretuje mytologie, náboženství, folklor, umění a současná kultura.
V knize je pomocí fundovaného textu a exkluzivních doprovodných ilustrací a fotografií vysvětleno přes 2 000 symbolů a znaků - od prostých tvarů a barev po bohy, mytická zvířata, posvátné rituály a globální značky. Vzhledem k tomu, že jednotlivé položky jsou tematicky utříděné a propojené propracovanou sítí křížových odkazů, představuje tato mimořádná publikace jedinečného a cenného průvodce světem vizuálních značek, který nás obklopuje.

Tuto knihu Znaky a symboly koupíte v Knižním klubu, v knihkupectví a na internetových stránkách knižního klubu.

PetraC
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !