8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zprávu nelze doručit

6. 09. 2023 | Knižní tipy
Název: Zprávu nelze doručit
Autor: Dante Medema
Nakladatelství: Jota
Datum vydání: 21.6.2023
Formát: 145 x 210 mm
Vazba: pevná s přebalem
Počet stran: 255
Cena: 318 Kč

Jaké je přijít o nejbližší kamarádku? A jaké je zjistit, že jste ji možná vůbec neznali? Emotivní young adult román o přátelství, osudové ztrátě i nové naději. Bailey a Vanessa spolu sdílejí všechno: smích, tajnosti i pytlíky šumáku pro zlepšení špatné nálady. Jenže tohle se změní v tu noc, kdy se Vanessa zřítí i s autem z útesu daleko od svého domu. 

Kniha Zprávu nelze doručitBailey, která si myslela, že svou kamarádku zná líp než kdokoli jiný, zůstane milion nezodpovězených otázek, ovšem člověk, který by jí na ně mohl odpovědět, je mrtvý. A jediný, kdo doopravdy chápe její zármutek, je Vanessin expřítel Mason.

Bailey se po Vanesse šíleně stýská, proto pomocí esemesek a e-mailů, které si spolu dlouhé roky vyměňovaly, vytvoří jejího chatbota. Čím víc informací do chatbota nahrává, tím víc jí připadá, jako by doopravdy komunikovala se svojí nejlepší kamarádkou. Tedy až do chvíle, než chatbot začne naznačovat, že jí Vanessa neříkala úplně všechno – a že tohle velké tajemství možná přispělo k její smrti.

Aljašská spisovatelka Dante Medema přináší v podmanivém románu plném emocí Zprávu nelze doručit komplexní obraz ztráty, tajemství a zármutku.

O autorovi knihy Zprávu nelze doručit:


Dante Medema
je editorka na volné noze a autorka knih pro mladé čtenáře. Její knihu The Truth Project ocenili knihkupci jako jeden z nejlepších debutů roku. S manželem, čtyřmi dcerami a místností plnou podivných upomínkových předmětů – a pochopitelně knížek – žije na Aljašce ve městě Anchorage. Když nepíše, fušuje do pečení, malování, šití a čtení o osobnostních typech.


Názory na knihu Zprávu nelze doručit:


„Pokud se vám při četbě této knihy nezalijí oči slzami, máte buď neskutečně silnou vůli, anebo jste blázni.“
The Young Folks

„Tenhle promyšlený příběh plný emocí napínavě a citlivě sloupává vrstvy přátelství až na dřeň.“
Kirkus Reviews

„Kniha zkoumá lítost, bolest a prázdnotu, kterou člověk cítí, když truchlí nad ztrátou.“
School Library Journal

„Medema dokonale zachycuje drtivý zármutek po ztrátě kamarádky a emoční zmatek, který ho provází.“
Booklist


Ukázka z knihy Zprávu nelze doručit:


„Vždycky jsem si myslela, že Vanessa je knihomolka. Měla všechny její typické znaky. Obrovský dům na kraji města, který její rodiče každých deset let předělali, aby drželi krok s trendy – s knihovnou od země ke stropu, co lemovala všechny stěny jejího pokoje; úžasného kluka-výtvarníka, který jako by měl vždycky v rukávu postříkaném barvou nějaké romantické gesto; a tu věc. Tu nepopsatelnou věc, že lidé chtěli být v její blízkosti. Možná to bylo tím, že byla přímočará způsobem, kvůli kterému se na ni nemohli naštvat ani učitelé, protože každou výhradu pronesla s úsměvem v očích. 

Nebo to souviselo s tím, že její nick zněl doslova @aljaskaknihomolka a sledovaly ji tisíce lidí, které zajímaly její názory. Anebo to snad bylo kvůli tomu, že byla hezká. Opravdu hezká. Krásná tak, že patřila na přebal knížky. A byla fajn kamarádka. Ta nejlepší kamarádka, dalo by se říct. Taková kamarádka, která vám během druhého týdne karantény hodí za dveře plnou tašku nezdravého jídla nebo o vašich narozeninách postuje fotokoláže s popisky o tom, jak moc pro ni znamenáte – a chce, aby vás všichni začali okamžitě sledovat, protože jednou změníte svět. Byla dokonalým ztělesněním hrdinky v každé knížce, kterou jsem kdy přečetla – a nejspíš i ve všech knížkách, které četla Vanessa. Ale možná jsem se pletla.“


Tuto knihu Zprávu nelze doručit zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Jota.


Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Zprávu nelze doručit:

Zprávu nelze doručit
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !