8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zvláštní znamení touha - Tam, kde je pořád rvačka

14. 10. 2015 | Televizní tipy
Dějiny trampingu jsou vlastně dějinami českého národa za uplynulých sto let v pořadu Zvláštní znamení touha - Tam, kde je pořád rvačka.

Je v nich vše – nabytá svoboda i její opakovaná ztráta, prosperita i krize, budování a zapomínání demokracie, drobné lidské osudy, selhání, kolaborace, ale i velká hrdinství. Tramping se totiž svým způsobem dotkl každého z nás. Sedmý díl cyklu Zvláštní znamení touha - Tam, kde je pořád rvačka věnuje pozornost masové účasti českých trampů ve Španělské válce a v protinacistickém odboji.

Zvláštní znamení touha - Tam, kde je pořád rvačkaVe Španělsku vypuká občanská válka a bojovat tam odjíždějí zástupy trampů. Jedou s kytarami na bezvadný hispánský čundr – bez výcviku, proti tankům. Schyluje se ke strašné válce, v které budou čeští a slovenští trampové bojovat prakticky na všech bojištích – na západní i východní frontě, na Blízkém východě, v Africe... Pár mariňáků dokonce i v Pacifiku. Tuzemský trampský odboj organizuje trochu romanticky Bob Hurikán, trampové Packard a Broches umírají v koncentráku. Jejich camp Zlaté dno na Brdech se po válce mění v pietní místo, zasvěcené obětem války i obětem komunismu.

Štáb ČT tam natáčel pořad Zvláštní znamení touha - Tam, kde je pořád rvačka v dešti na podzim a za pár týdnů tam jel znovu – to, co přečkalo komunistické represe, vykáceli najatí dřevorubci. V politickém bulváru se objevuje článek Cizácká šlechta drancuje naše lesy. Není to dobře.

Zvláštní znamení touha - Tam, kde je pořád rvačka můžete sledovat 14. 10. 2015 od 21,55 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !