8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

„Noc s hvězdami“ na hradě Houska

30. 07. 2007 | Kultura

Benefiční koncert „Noc s hvězdami“ na hradě Houska se poprvé uskutečnil před 9 lety v roce 1999, kdy byl tento historický objekt po velmi dlouhé době zpřístupněn veřejnosti.


V tomto roce poprvé majitel ing. Jaromír Šimonek oslovil zpěváka Martina France, který pochází z tohoto kraje, zda by nechtěl vymyslet nějaký kulturní projekt. A tak společnými silami dcera majitele hradu Zuzana Pavlíková-Šimonková a Martin France začali budovat tvář benefičního koncertu „Noc s hvězdami“, kdy se jako prvními účinkujícími a zároveň kmotry stali zpěvačka Tanja, muzikálový herec Roman Vojtek, ex-moderátorka TV Nova Gabriela Bártíková a zpěvák Martin France.


sobota 4. srpna 2007 od 18.00 hodin


hrad Houska

Tehdy ještě v polorozbořeném hradě zazpívali a dokonce přespali v Loveckém salonu, kde se údajně dle legendy zjevuje duch Černého muže.


V následujících letech se pak postupně na hradě vystřídaly jako účinkující snad všechny tehdy populární muzikály: Pomáda, Vlasy, Hrabě Monte Cristo, Starci na chmelu, Romeo a Julie, Kleopatra a návštěvnost a popularita této akce začala stoupat.


Ze sólových zpěváků se zde už také představili Helena Vondráčková, Věra Špinarová, Petra Černocká, Bára Basiková, Ilona Csáková, Petr Muk, Bohuš Matuš, Martin France, Sisa Sklovská, Monika Absolonová, Davide Matiolli, Heidi Janků, Marcela Březinová, Sámer Issa, Martina Balogová, Dalibor Janda, Zuzana Norisová, Iva Fruhlingová, Kamélie, Magda Malá, Martin Maxa, Laďa a Tereza Kerndlovi, Petr Vondráček, Vašek Jelínek, Jarek Šimek, Braňo Polák, Filip Jankovič a mnoho dalších.


hrad Houska

Takto se z tohoto benefičního projektu pomalu, ale jistě stává dle slov novinářů jediný pravidelný letní festival popové muziky.


Podmínkou účinkování zpěváků na tomto koncertu je bezpodmínečně zpívání na živo a to buď na halfplaybacky nebo s muzikanty.


opět setkáváme na hradě Houska (letos se nese v duchu hudba z filmu, muzikálů, TV seriálů, TV inscenací, divadelních představení apod.) za účasti těchto hvězd: Petra Janů, Jitka Zelenková, Helena Zeťová, Eva Pilarová, Hana Křížková, Šárka Vaňková, Karel Černoch, Martin France, Jan Kalousek, Tomáš Savka, Petr Rezek, Eva Hurychová, Julia Hečková, Jarek Šimek, Gabi Goldová, Klára Kolomazníková ad. a opět již popáté s moderátory Slávkem Bourou a Markétou Mayerovou a dalšími, kdy všichni účinkující vystupují bez nároku na honorář a výtěžek ze vstupného se opět předává na obnovu a rekonstrukci hradu.


hrad Houska

Už pře 4 lety se poprvé otevřely v den konání akce „Noc s hvězdami“ dva nově zrekonstruované sály - Taneční sál a Jídelna a předloni k nim přibyly další dvě opravené místnosti a vloni to jsou další 3 sály. A pozor!! – další novinka:

NOVÁ ZÁHADA NA HRADU HOUSKA

- objevena neznámá místnost!!!


Na konci loňského léta byla při rekonstrukčních prací v přízemí objektu objevena zasypaná suterénní místnost s oknem ve skále pod hradem!! O místnosti nejsou žádné informace a písemné zprávy a plány min od r. 1722. Nový prostor prozkoumávají archeologové a památkový ústav a na účelu místnosti se nemohou 100% shodnout. Místnost je návštěvníkům přístupna pohledem přes vnitřní okno do sousední místnosti z vnitřku hradu.


hrad Houska

Z bohatého programu „Noci s hvězdami“ na hradu Houska Vám můžeme ještě nabídnout: Oceláři ze severu – americký strip , výstava portrétních fotografií – Jakub Ludvík, taneční diskotéku Petra Hladíka, stezku odvahy, která je pravidelně vedena přes strašidelnou půdu hradu, kde není nouze ani o strašidla, od 22.00 hod na 1. nádvoří koncert kapel, které budou vystupovat: dívčí skupinu K2, Marek Černoch & Angels, Michael Foret & ForetGump, Michal Hudček & Vision a Blue Band a již klasicky půlnoční ohňostroj.


ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !