Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

10 základních ranních návyků, díky kterým zhubnete

25. 07. 2023 | Diety
Pokud máte za cíl zhubnout, může být ranní rutina klíčem k dosažení vašich cílů. Ráno je totiž ideální čas na to, abyste si vytvořili dobré návyky, které vám pomohou celý den zůstat motivovaní a zdraví. Následující tipy vám pomohou zhubnout, zlepšit vaše celkové zdraví a také posílit imunitu.

Jaké ranní návyky pomáhají s hubnutím?


1, Přestaňte "snoozovat"
I když je to těžké, přestaňte si nastavovat budík o pět minut později a pak ho znovu a znovu odkládat. To vám nedává žádný prospěch a může vás dokonce unavit a zpomalit metabolismus, protože si tělo myslí, že se blíží další dlouhá fáze spánkového cyklu. Raději si stanovte cíl vstát hned napoprvé.

2, Pijte vodu
Jakmile vstanete z postele, vypijte sklenici vody. Tím se hydratujete a pomůžete svému tělu probudit se a začít pracovat. Pokud vám chutná, přidejte do vody citron nebo limetku pro další přínosy. A jak dále pomáhá pití vody v určitý čas? 2 sklenice vody po probuzení ti pomůžou aktivovat vnitřní orgány. 1 sklenice vody 30 minut před jídlem ti pomůže lépe strávit jídlo. 1 sklenice vody před sprchou ti pomůže snížit krevní tlak. 1 sklenice vody před spaním ti pomůže doplnit ztrátu tekutin během noci.

3, Ranní cvičení
Ranní cvičení mohou být skvělým způsobem, jak zvýšit svůj metabolismus a spálit nějaké kalorie. Pokud nemáte čas na celou hodinu cvičení, vyzkoušejte krátkou sérii cviků nebo posilování. Pokud máte doma kolo, můžete si zacvičit už cestou do práce, školy, či se rozhýbat před návštěvou posilovny.

4, Snídaně
Snídaně je důležitým jídlem dne a může vám pomoci zhubnout. Pokud snídáte vyváženou stravu, může to pomoci snížit pocit hladu během dne a omezit přejídání. Zkuste si dát celozrnnou bagetu, ovesnou nebo pohankovou kaši, dobrý jogurt nebo smoothie s ovocem a zeleninou.

5, Plánování jídel
Plánování jídel vám může pomoci udržet se na správné stravě a cestě k hubenejší postavě. Pokud máte v plánu, co budete jíst každý den, můžete snáze omezit nezdravé svačiny a jídla mimo plán. Navíc budete mít vše nakoupeno a nachystáno předem a nebudou se tak stávat situace typu: “Dnes doma nemám nic normálního, tak si dám aspoň rohlík.”

6, Meditace nebo jóga
Tato cvičení jsou skvělým způsobem, jak se uklidnit a zbavit se stresu. Stres může vést k přejídání a nezdravým jídlům. Pokud si najdete chvíli na meditaci nebo jógu každé ráno, můžete snížit svůj stres a zlepšit své celkové blaho. Navíc mohou tyto aktivity také zlepšit vaši flexibilitu a sílu. Ať už fyzickou, tak i tu psychickou.

7, Vyhněte se alkoholu
Alkohol je velkým nepřítelem při hubnutí, protože obsahuje mnoho prázdných kalorií. Pokud si rádi dopřáváte drinky, zkuste si je omezit pouze na víkendy nebo je nahradit nealkoholickými nápoji, nejlépe tedy vodou, ovocnými a zeleninovými šťávami. Ráno vám za to poděkuje i vaše hlava.

8, Ranní procházka
Krátká ranní chůze je skvělý způsob, jak získat denní dávku pohybu. Pokud máte čas, vyjděte si na procházku po okolí a užijte si čerstvý vzduch. Pokud nemáte tolik času, zkuste si projít pár ulic kolem domu nebo, pokud máte možnost, se běžte projít po zahradě alespoň na 10 minut. Nezapomeňte také na hluboké dýchání.

9, Upravte svůj spánek
Dostatek spánku je klíčovým faktorem při hubnutí. Nedostatek spánku může to vést k přejídání a nezdravým jídlům, protože si tělo bude žádat více energie. Pokuste se vstávat každý den v té samé době a usínat ve stejnou hodinu každý večer. A nezapomeňte si rána a večery zpříjemnit našimi skvělými čaji.

10, Seznamte se se superpotravinami
Superpotraviny jsou potraviny, které jsou velmi bohaté na vitamíny a minerály, a které mohou pomoci zlepšit vaše zdraví a podpořit hubnutí. Mezi superpotraviny patří například ořechy, semena, listová zelenina, bobule, česnek a mnoho dalšího.


Pokud se chcete cítit a vypadat lépe, mohou ranní návyky velmi pomoci toho docílit. Tyto návyky vám mohou pomoci zhubnout, zlepšit vaše celkové zdraví a udržet se na správné stravě. Není potřeba se všech těchto návyků držet najednou, ale postupně si můžete přidávat ty, které se vám líbí a které vám přináší největší přínos.

Zdroj: Detoxito


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !