Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 20.05. 2024
Dnes má svátek Zbyšek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

11 pravidel pro správný výběr dětského batohu do školy i do přírody

30. 08. 2016 | Zajímavosti
V září zaplní ulice děti s batohy na zádech. Některé jdou hezky rovně, jiné se pod vahou zavazadla sotva vlečou… Jak vybrat batoh do školy či na výlet, aby děti neobtěžoval a nehrbil jim záda? Přinášíme 11 pravidel, která vám pomohou vybrat ten nejlepší.  

Děti na batohu nejvíc zaujme barevnost a celkový design, ovšem podstatným měřítkem, které musí „ohlídat“ právě rodiče, je jeho správné ergonomické řešení, které je důležité pro zdravý vývoj dětské páteře. Důležitá je i hmotnost batohu, který by po naplnění neměl přesáhnout 10 % hmotnosti dítěte. Na základě jejích doporučení jsme sestavili seznam nejdůležitějších hledisek, na která je třeba se při výběru dětského batohu zaměřit.

11 pravidel správného výběru

Nízká hmotnost – u batohů pro malé školáky by se měla pohybovat do 1,3 kg.
Vyztužení zádové části – batoh by měl mít polstrovaná a přitom prodyšná záda. Polstrování odvádí vlhkost a pot od těla, zároveň chrání i před tlakem a námahou.

11 pravidel pro správný výběr dětského batohu do školy i do přírodyNastavitelný zádový systém – popruhy s nastavitelnou délkou umožní přizpůsobit batoh výšce školáka. Musí být dostatečně široké a z příjemného materiálu.

Bederní a prsní pás – je ideální, pokud má batoh oba pásy, protože pak dobře drží na zádech a nesjíždí ramenní popruhy.

Bezpečnostní prvky – čím víc, tím lépe. Výhodou jsou signální barvy, reflexní materiály, kontrastní lemování, svíticí odrazky.

Snadná údržba – batoh by měl být zhotoven z odolných a funkčních materiálů, které se dají snadno ošetřovat (zbytky zmrzliny či banánu pak stačí otřít vlhkým hadříkem).

Odolné dno – pokud je batoh vybavený pryžovými nožkami, šetří se tím jeho dno.

Pevné držadlo – i když slouží jen ke krátkodobému přenášení batohu, musí být pevné a z
materiálu, který nebude v ruce klouzat.

Praktické háčky a klipy – u všech batohů jsou výhodou háčky pro přichycení konců popruhů, klipy pro uchycení lahve, mobilu…

Odolné zipy – masivní zipy s kovovými jezdci vydrží víc než umělohmotné.

Poutko – aby se batoh neválel pod lavicí, nesmí chybět dostatečně široké a pevné poutko.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !