Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje? Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 16.06. 2024
Dnes má svátek Zbyněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

6 mýtů o opalovacích krémech

26. 07. 2016 | Péče o tělo
Většina z nás už si dnes uvědomuje škodlivé účinky slunečního záření na naši pokožku a při opalování používá přípravky s ochranným faktorem. Opalovacích přípravků a dalších kosmetických pomůcek s obsahem OF je dnes na trhu tolik a s tolika různými označeními, že se v tom  nejeden z nás přestává orientovat. O kosmetice na opalování dnes koluje celá řada mýtů a nepravdivých názorů. Ty mohou vést k nebezpečnému chování vůči svému vlastnímu zdraví. Máme těsně před obdobím dovolených, pojďme tedy ty nejčastější mýty uvést na pravou míru.

Mýtus č. 1: Tmavá pleť nepotřebuje ochranu před sluncem

Nezáleží na tom, jak tmavá je vaše pleť. Paprsky slunce na ni mají stejně nebezpečný účinek jako na světlou pleť. Pokožkou nechráněnou krémem s OF pronikají sluneční paprsky do hlubších vrstev, způsobují její stárnutí, pigmentové skvrny a zvyšují nebezpečí karcinomu kůže. Žádný typ pokožky byste neměli zbytečně vystavovat nebezpečí, bez ohledu na její barvu.

opalovací krémyMýtus č. 2: Krycí faktor v make-upu je dostačující

Dámy, patříte mezi ty, které na slunci používají pouze make-up s krycím faktorem? Bohužel to není dostačující. Vedle jeho nerovnoměrné aplikace na pokožku je problémem i nízký ochranný faktor a slabá vrstva, v jaké nanášíte každodenní make-up. Používejte tedy ještě před nanesením krycího make-upu krém nebo mléko s ochranným faktorem alespoň 30.

Mýtus č. 3: Voděodolný opalovací krém není třeba znovu aplikovat

Krémy s krycím faktorem označené jako voděodolné vytváří na vaší pokožce krycí štít pouhých 40 až 80 minut po dobu koupání. Poté je nutné aplikaci zopakovat. Mažte se krémy alespoň každé 2 hodiny. Mějte krém vždy po ruce na viditelném místě. Při vodních či jiných letních radovánkách na něj můžete snadno zapomenout. Nastavte si do telefonu připomínku na každé dvě hodiny. Nepropásnete tak správný čas další aplikace krému či mléka s OF, čímž se  vyvarujete spálení pokožky.

Mýtus č. 4: Opalovací krémy jsou určeny pouze konkrétním částem těla

Jakákoliv část těla vystavená slunečním paprskům potřebuje ochranu. Nestačí pouze ošetření pleti. Naopak i další části, u kterých si to obvykle ani neuvědomujeme, je nutné chránit. Patří sem například uši, pěšinka ve vlasech či pleš u pánů, nárty nohou a kůže u lemů oblečení. Proto vedle ramen, obličeje a výstřihu poctivě natírejte krémem i tyto části. Jinak by to mohlo hodně bolet  – možná jste už taky zažili doruda spálené boltce uší...

Mýtus č. 5: Krémy pro dospělé nejsou tak účinné jako ty pro děti

Jakmile opalovací krém obsahuje stejné ochranné číslo, má také stejnou ochrannou vlastnost. Nehraje proto roli, zda je určen pro děti nebo dospělé. Jediný rozdíl spočívá ve složení krému. Dětské ochranné krémy jsou svým složením pouze šetrnější k pokožce. To znamená, že jsou obvykle bez parfemace, chemikálií a parabenů. Mnohé z krémů také neobsahují látky, které by po zásahu očí způsobily slzení.

Mýtus č. 6: Loni zakoupený krém postačí

Dámy, prokažte samy sobě službu a loňský krém nebo mléko na opalování raději vyhoďte. Používáte-li krém s OF denně i během roku, pak žádný zbytek z loňska už stejně nemáte. Pokud se ale ve vaší domácnosti najde, obvykle už ztratil své účinné složky a je prakticky bezcenný. Chcete raději ušetřit peněženku nebo své zdraví? My to víme jistě. Každou sezónu raději nový.
Přibalte si do své plážové tašky raději opalovací krém se silnějším faktorem. Za pár let vám vaše kůže poděkuje.  

Zdroj: Herbalife


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
používám jak vysoký opalovací faktor,tak i menší
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles