Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

7 tipů jak šetřit energií

12. 12. 2013 | Finance
-Komerční sdělení-

Překvapuje vás měsíc co měsíc vyúčtování za plyn a elektřinu? Tak právě pro vás jsme připravili následujících 7 základních tipů jak ušetřit na energiích.

1) Instalujte si časový termostat
Topte efektivně. V případě, že máte doma nainstalovaný časový termostat, můžete si jednoduše nastavit dobu, kdy chcete, aby byly místnosti vytápěny. Je totiž zbytečné topit, když nejste doma. Zároveň si tak budete dobře regulovat teplotu, která vám nikdy nevzroste ani neklesne pod stanovenou hodnotu.

2) Nenechávejte elektrospotřebiče v pohotovostním režimu
Spotřebiče vám odebírají energii, i když je zrovna nepoužíváte, proto se doporučuje nenechávat je v pohotovostním režimu a raději je vždy vytahovat ze zásuvky. Myslíte si, že si, že takováto položka na faktuře zanedbatelná? Tak si schválně spočítejte, kolik spotřebičů máte právě doma zapojených.

7 tipů jak šetřit energií3) Nezakrývejte topení
Jakékoliv předměty postavené před topením, ať už se jedná o nábytek, či pouze těžké závěsy, zakrývající větší část topného zařízení, vám snižují výhřevnost. Teplo se do prostoru dostává obtížněji, a proto více protopíme. Přitom by pouze stačilo odsunout překážky bránící přímému průniku tepla do místnosti.

4) Větrejte intenzivně
Ušetřit můžete i správným větráním.  Abyste zabránili únikům tepla při větrání co nejvíce, nikdy netopte, když větráte. Stejně tak nepomáhá ani dlouhé větrání. Nejefektivnější je větrat krátce a intenzivně.

5) Používejte úsporné žárovky

Svícení je dalším velkým žroutem elektřiny, především pokud běžně necháváme rozsvíceno i v místnostech, ve kterých nejsme. Značnou úsporu vám přinese i výměna klasických žárovek za úsporné, které mohou mít až o 80 % nižší spotřebu elektřiny, a to už tvoří v konečném vyúčtování poměrně zajímavou částku.

6) Změna dodavatele
Ušetřit za energie ale častokrát můžete i změnou dodavatele plynu a elektřiny.  Pro porovnání cen energií můžete využít online kalkulačky, pomocí níž zjistíte, jaká by byla vaše úspora u jiného dodavatele.

7) Využijte levnější tarif

Někdy stačí k úspoře i změna tarifu. Existují totiž tzv. dvoutarifové sazby, které jsou složeny z nižšího a vyššího tarifu. Během dne tak využíváte jak levnější, tak dražší ceny energií.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
My jsme se s manželem ušetřili změnou dodavatele několik tisíc. Smajlík Zadali jsme naše údaje do online kalkulačky na stránce www.snizujeme.cz a www.cenaplynu.cz a vyskočila nám tabulka se srovnáním všech dodavatelů. Ten náš původní byl skoro dvakrát tak drahý jak ten, ke komu jsme přešli. Smajlík Ale je to dost individuální, tak doporučuju podívat se na ty stránky a uvidíte, jak jste na tom.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles