Čas malinČas malin Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Radostná seznámení ve StarDanceRadostná seznámení ve StarDance Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.07. 2024
Dnes má svátek Věroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

7 tipů, jak šikovně uspořit na energiích

4. 09. 2021 | Finance
-Komerční sdělení-

Domácnost je plná elektrospotřebičů, vodu ohřívá plynový kotel, peněženka každý měsíc úpí a když dojde na roční zúčtování, nejradši by ani nebyla. Co si budeme povídat, každý z nás určitě přemýšlí, jak by se dalo na energiích aspoň trochu ušetřit. Tu se totiž rozbije pračka, v létě nebo v zimě si zasloužíte pár dní odpočinky, takže nějaká ta koruna navíc se hodí. Taky to znáte? Pak čtěte dál!

Voda, teplo a elektřina jsou největší žrouti energie


Ptáte se, za co, kromě jídla, utratíte nejvíc peněz? Většina z nás by asi odpověděla že za vodu, elektřinu a topení. Tři věci, bez kterých se neobejdeme. Dá se jejich spotřeba aspoň trochu regulovat?

jak uspořit na energiíchTip číslo jedna: Zateplete si dům

Víte, že víc než polovina spotřeby energií padne na vytápění? Bez topení ale být nemůžeme, takže je třeba hledat jinou cestu, jak na něm ušetřit. Pomoci může například zateplení domu. To dokáže ušetřit až 20 % spotřeby energií.

Tip číslo dva: Radiátory nezakrývejte

Taky si dáváte na radiátor sušit osušku, záclony a závěsy visí přes články radiátoru, někdy jich pár dokonce zakrývá pohovka nebo skříňka. Když vše, co radiátor zakrývá, odstraníte, dalších několik procent energií ušetříte.


Tip číslo tři: Zaměřte se na spotřebu vody, hlavně té teplé

Spotřebu vody většina z nás podceňuje. Otočíme kohoutkem a čistíme si zuby, poodstoupíme ze sprchy, když si myjeme hlavu, protože pak nechceme znovu regulovat vodu. Přitom ani voda není levná záležitost, o tom, že ji není nazbyt ani nemluvíme.

Ve skutečnosti ale stačí tak málo a nějakou tu korunu ušetříme. Stačí si místo vany dopřát sprchu, když si myjeme hlavu, tak vodu vypnout. Stejně tak třeba při čištění zubů.

Víte, že ohřev vody v běžné domácnosti vydá za víc než 20 % spotřeby energie?

Tip číslo čtyři: Vsaďte na energeticky úsporné spotřebiče

Možná máte pračku, ledničku nebo mrazák, které vám už slouží pěknou řádku let a pochvalujete si, jak dlouho už je máte a pořád fungují.

Jo, ty staré spotřebiče se skutečně mohou často pochlubit dlouhověkostí, na druhou stranu je ale třeba si přiznat, že jsou to žrouti energií. Zvažte proto, zda by nestálo za to je vyměnit za energeticky úsporný spotřebič.

jak ušetřit na energiích

Tip číslo pět: Používejte úsporné žárovky

Klasické žárovky spotřebovávají oproti těm úsporným víc energie, navíc je budete častěji měnit. Jedna úsporná zářivka dokáže za svou životnost ušetřit až tisíc korun,

Tip číslo šest: Přemýšlejte nad topením

Topte chytře. Nepřetápějte, používejte termostaty a v každé místnosti si nastavte požadovanou teplotu. Jinou jistě budete chtít v obýváku, jinou v ložnice nebo dětském pokoji. Větrejte krátce, ale intenzivně, ať stěny neprochladnou. Před začátkem topné sezóny, ale i v jejím průběhu, odvzdušněte radiátory.

Tip číslo sedm: Zvažte změnu dodavatele energií

I když dodržujete vše výše uvedené, stejně se vám zdá, že za energie platíte zbytečně moc? Popřemýšlejte o změně dodavatele energií. Dost možná ušetříte i několik tisícovek ročně.

Náš tip na závěr: Víte, že když vybíráte nového dodavatele elektřiny nebo plynu, nemusíte obcházet ani obvolávat jednotlivé poskytovatele? Nabídky totiž můžete porovnat online a vybrat si tu nejvýhodnější. Dokonce se tak možná dostanete i k nějaké super výhodné neveřejné nabídce.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Až budeme bydlet v našem novém domě, tak se taky budu snažit, abych šetřili s elektřinou. Při dnešních cenách to ani jinak nejde. Zatím dům teprve stavíme. Manžel objednal revizní dvířka z https://www.domys-eshop.cz/revizni-dvirka-2/ a čeká, až přijede elektrikář, aby mu je zapojil. Tak zase budeme o kus blíž našemu bydlení Smajlík .
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles