8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

8 tipů, jak dětem (i sobě) zpříjemnit výlet

1. 08. 2023 | Výchova
Je tu báječný čas dovolených a cestování. Každá maminka už má určitě bravurně zvládnuté přibalení všech důležitých drobností do batůžku, jako je láhev s pitím, dobrůtky k jídlu, vlhčené ubrousky či náhradní oblečení. Ale možná přijde vhod i pár vychytávek.

1. Vždy plánujte s ohledem na přání dětí


Před výletem si vždy uvědomte, jak velké dítě s vámi cestuje. Pokud si totiž chcete den opravdu užít, musíte myslet hlavně na to, co bude bavit samotné děti. Proto je třeba proložit výlet návštěvou hřiště, cukrárny, nějakou hrou či dobrodružstvím.

2. Nepodceňte maličkosti


Některé věci, které doma považujeme za samozřejmost, můžou mít na cestách cenu zlata. Které mezi ně patří? Třeba náhradní ponožky, pleny navíc, sáčky na odpadky, toaletní ubrousky, papírové kapesníky, brýle proti slunci, kšiltovky a často potěší žvýkačky nebo mentolové bonbonky.

3. Mějte čím zahnat hlad


Při cestování je dobré vybavit se drobnějšími pochoutkami. Vděčné jsou třeba müsli tyčinky (ale pozor – bez čokolády!), sušenky, malé bonbonky, nakrájené ovoce a zelenina (jablka, mandarinky, mrkve, okurky…). Také do letadla nezapomeňte na malé cucací bonbonky, které dětem zpříjemní start i přistání a pomůžou předejít bolestem uší při změnách tlaku.

4. Nezapomeňte na cestovní hry


Zvláště při delších přesunech, čekání nebo špatném počasí hrozí nuda. Proto nezapomeňte přibalit různé hry. V batůžku by nemělo scházet vždy něco z tajných zásob: karty, pexeso, tužka, pastelky, papír, magnetické hry, knížka, audiopohádky... Spousta legrace se dá užít i s baterkou anebo s obyčejným kolíčkem na prádlo, který se dá schovávat.

5. Telefon napište na nožičku


Cestujete s dítětem letadlem? Nebo se budete pohybovat na místech s větší koncentrací lidí? Pak jistě víte, že stačí jen chvilka nepozornosti a malý dobrodruh se v mumraji ztratí. Pro takové případy není nic jednoduššího než napsat dítěti svůj telefon přímo na nohu. Dítě pak ví, že stačí ukázat na nožičku, a kdokoliv z kolemjdoucích mamince zavolá. A pozor – pokud se budete pohybovat v zahraničí, nezapomeňte na předvolbu.
 

6. Lahve s pitím důkladně zavírejte


Pitný režim se snažíme u dětí dodržovat všichni, zároveň je ale nutné stále si hlídat, zda jsou lahve s nápoji dobře uzavřené. A to nejen proto, abychom nemuseli řešit mokrá sedadla nebo polité oblečení. Pozor je třeba dávat i na vosy a další hmyz, které dokážou proklouznout i malým otvorem. A takové bodnutí do jazyku nebo rtů je opravdu nebezpečné. Proto je třeba pití stále uzavírat nebo používat na pohárky přiklopení s brčkem. To je ostatně důležité nejen při cestování, ale třeba i při dětských oslavách na zahradě.

7. Mějte po ruce lékárničku


Pro pocit jistoty se vyplatí mít s sebou v batůžku dezinfekci, leukoplast (ideální s obrázkem nebo takovou, na kterou můžete fixem něco nakreslit), obvaz, gel na štípnutí, něco proti nevolnosti. A tip navíc – někdy i jelení lůj udělá velký placebo efekt, když se malý cestovatel škrábne nebo upadne…

8. Udělejte radost překvapením


Pokud cestujete daleko, vyplatí se pořídit i nějakou novou neokoukanou hru nebo plyšáka jako překvapení. Nemusíte je ale hned kupovat. Klidně zkuste udělat s kamarádkami výměnný obchod.


Zdroj, foto: Juklik.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !