Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

96 hodin - čas odplaty nadešel!

27. 09. 2008 | Televizní tipy
Bývalý špión pátrá po únoscích své dcery, která má být prodána do otroctví.


Bryan (Liam Neeson)
nepatří k tatínkům, kteří by byli přísní, ale rozhodně patří k zastáncům hesla, že opatrnosti není nikdy nazbyt. Proto taky není moc nadšený z toho, že má jeho dcera Kim (Maggie Grace) jet s kamarádkou na pár týdnů do Paříže. Bryan je nejdříve proti, ale Kim ví co na tatínka platí. Takže jí to nakonec dovolí s podmínkou, že se bude pravidelně hlásit. Při jednom rutinním hlášení Kim vidí jak její kamarádku unáší banda obchodníků s bílým masem a těsně před tím než vezmou i ji celou situaci vylíčí tatínkovi, kterého má právě na telefonu. Což je dobře, protože Bryan není jen tak obyčejný tatínek, je to bývalý špion, který je zvyklý jít si za svým a dostat to co chce. A svou dceru chce zpátky víc než cokoliv jiného. Pouští se tedy po stopách podivnými uličkami Paříže a utahuje únoscům příslovečnou smyčku kolem krku. Poslední věcí na kterou tihle lidi pomyslí než naposledy vydechnou bude, že asi tentokrát udělali chybu. Velkou chybu.

96 hodinNa filmu 96 hodin je vidět spousta moderních vlivů, které v současné době hýbou Hollywoodem. V rámci „greengrasovských“ trendů je soužití s hrdinou o něco osobnější než se v žánru obvykle nosí, když dojde na honičky, obraz se „adrenalinově“ klepe a hodně se střihá na volant a zmiňovat to nejpodstatnější – hudbu, která je skoro do puntíku kopií Powellových majstrštyků – to snad ani nemá cenu :-). Naštěstí to není pouhá opisovačka bez srdce, ale osobitý celek, který plně funguje a s trochou nadsázky by se mohl zapojit do série o agentu Bournovi někdy za deset patnáct let.

96 hodinPříběh 96 hodin osciluje mezi napínavým vyšetřovaním a výborným akčním filmem. Nebýt první „rozjížděcí“ půlhodiny, přepíná mezi těmito žánry takřka nonstop a dostatečně důrazně na to, aby sevřel diváka do kleští a nenechal ho nudit. A když je Liam Neeson zrovna v zabíjecím módu, tím lépe pro všechny – film 96 hodin přece jen chvílemi získává otisk nadžánrové podívané, kde se nějaká ta chytrá myšlenka o rodině zrodí. A jestli se zaposloucháte do piana pod závěrečnými titulky, možná skutečně uvěříte, že tam ty myšlenky byly. Jestli ne a zůstanete jenom u výborného (politicky nekorektního!) akčního filmu, to je čistě na vás – zklamáni nebudete ani tak.

Pod filmeme 96 hodin je producentsky podepsán Luc Besson, který již produkoval filmy jako slavné Taxi, Taxi 2-4, Léon, Colour Me Kubrick..... V tomto snímku se spolupodílel také na scénáři.

Herce Liam Neesona jste mohli vidět také ve filmech: Letopisy Narnie: Princ Kaspian, Kinsey, Gangy New Yorku, Láska nebeská, Batman začíná atd.


Premiéra filmu 96 hodin: 16. října 2008
Film 96 hodin je přístupný od 12ti let.

Více se také dozvíte na oficiálních webových stránkách filmu 96 hodin.



Zdroj: Bioscop

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !