8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ach ty vztahy, ach ti muži

30. 09. 2012 | Manželství
Má kamarádka Vlasta je už pěknou řádku let vdaná. Její manžel je řekněme tak trochu podivín. Umí se postarat o svou rodinu, vydělává docela dost peněz ve své firmě. Má kamarádka Vlasta je ženou v domácnosti, která se stará o děti a pohodlí celé rodiny. Vždycky jsem si myslela, že je jejich vztah ukázkový, resp. fungující bez velkých problémů. Až dnes vidím, že je všechno jinak. Manžel Vlasty je velký skrblík a tvrdí, že všechny peníze vydělal ON. To jistě pravda je, otázkou je, zda by je vydělal i bez „domácí“ podpory své manželky. Jeho názory podporuje jeho matka (tchyně Vlasty), je tak v podstatě rozbuškou rodiny.

Zatímco se tedy manžel Vlasty věnuje podnikání a svému drahému koníčku (autům), Vlasta v podstatě žádné zájmy nemá. Nejvíce času věnuje svým odrostlejším dětem. Od manžela si netroufá odstěhovat se. Myslí si, že by našel způsob jak „odklonit peníze od manželky“ (jak by řekl jeden bývalý politik, který ukryl před manželkou miliony, když se s ní rozváděl). Vysvětlila jsem Vlastě, že chování jejího manžela už se nikdy nezmění, bude skrblíkem ach ti mužinavždy, a možná se i jeho lakota bude stupňovat. Je zkrátka zvyklý na luxus – manželka dobře vaří, domácnost je uklizená. Manželka vždycky ví, kam ona (ve skutečnosti on) dala klíče od manželova auta a ochotně pomáhá klíče hledat. Myslím si, že peníze nejsou tím pravým důvodem, proč zůstává Vlasta s manželem. Vlasta totiž od manžela moc peněz nedostává, takže je možné, že díky rozvodu by „zbohatla“.

Má kamarádka Lucka také nemá pohodové manželství. Je to mladá maminka, která není vdaná. Žije s partnerem, který už byl ženatý a z předchozího vztahu má děti. Nedávno si postěžovala, že její partner tráví příliš mnoho času se svými povedenými kamarády (jeden z nich odporným způsobem podvedl svou ženu atd.). Snažila jsem se jí dát pár rad, jenže její partner zná své kamarády už velmi dlouho a vždycky s nimi trávil víkendy v barech a hospodách. Lucka vlastně chce změnit jeho „zaběhnutý“ styl života. Přitom na jeho kamarády někdy nadává, jenže její partner vidí své kamarády přirozeně v mnohem lepším světle. V současné době Lucka zvažuje, zda se svým partnerem (otcem jejího dítěte) dál zůstat nebo se raději rozejít. O dceru se její partner dobře stará, jenže to Lucce nestačí, Lucka nechce sedět doma a čekat, až se její partner vrátí domů z tahu s kamarády. Navíc ji nebaví chodit na obdobné tahy se svými kamarádkami, prioritou je pro ni rodina (ne kamarádky).

A co já?

Nejsem sama, mám fajn partnera. Má spoustu chyb a spoustu „plusů“. Nejvíc mi pije krev to, že je „slibotechna“. Slíbí, že něco udělá (přimontuje poličku, pověsí obraz, opraví světlo atd.) a nakonec to neudělá. A co víc, někdy mi odpoví: „Však to můžeš udělat sama!“ Tak mi držte palce, ať nám to spolu ještě nějaký ten pátek vydrží (ať to s ním nějaký ten pátek ještě vydržím), protože vztahy kolem nás se hroutí (a já mám taky jen jedny nervy).


Emko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Ono ani tak už brzo nepůjde o vztah, na ten se dá zvyknout,ale až přijde důchod,tak pak co?
Z čeho bude dostávat důchod, když do práce nechodila.Podle článku je vidět,že manžel,bude svoji "pravdu",že vydělával on,prosazovat dále.
Nechci předpovídat,že se může najít i nějaká jiná žena a manželka bude dále bez prostředků,protože nevěřím,že by z manžela vytloukla nějaké peníze - jako výživné pro ni.
A tchyni měla spočítat, kolik peněz vlastně věnuje rodině(jídlo nakoupit,uvařit,nádobí umýt,sklidit, vyprat,vyžehlit, poklidit atd .
8 hodin denně po 50,-Kč =400,- x
30 dní = 12 000 Kč měsíčně a to je ta minimini
platba za hod, po odečtení daní. A z této částky by si mohla zaplatit i potraviny pro svoje jídlo. a kdyby jí samotné zbylo jen 2000 kč měsíčně tak za rok má 24 tisíc a určitě by si mohla nárokovat i manželovo odpis za manželku z daní. Přeji ji pevné zdraví a sílu do dalších let a myslet trochu na sebe.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Můj muž říká umět můžeš dělat nemusíš.Co se týče domáctnosti zvládne spoustu věcí, ale protože já udělám všechno tak nemá důvod něco dělat.Všechno ale zvládá když jsem se vrátila z nemocnice a některé věci jsem dělat nemohla hned se ukázalo jak je šikovnej.teď už to zase celkem zvládám a už zase menžel jen sedí u televize a dovádí s dětma.I děti si myslí že tatínek je na blbnutí a maminka na práci(protože tatínek chodí do práce).Myslím že když se podíváte na film TAKOVÁ NORMÁLNÍ RODINKA najdete tam přesně toho svého muže, protože jsou opravdu všichni stejní,na jejich obhajobu můžu říct že ženy také.ZKRÁTKA TOHO MÁME OBČAS VŠICHNI PLNÝ ZUBY, ale jedem dál
Obrázek uživatelky
profil
každý máme svoje chyby,nikdo není dokonalý a hlavně-každý jsme jiný.Co je pro jednoho nepřekonatelné,nad tím druhý mávne rukou,protože se mu to nezdá důležité,a třetímu to tak vyhovuje.Naše prababičky měly jasno:klasický model rodiny,tedy manželství,muž živitel,žena se starala o domácnost.To už dnes všude neplatí.Chyba je v komunikaci.Mladí lidé se do sebe zakoukají,navzájem se líbí a víc neřeší.Hned se sestěhují,aniž by se pořádně poznali.Měli by si včas povyprávět,z jakých pocházejí poměrů,jaké zvyky si přinášejí z původní rodiny,co si slibují od vztahu,jakou mají představu o trávení volného času,o výchově dětí,o hospodaření s penězi,o dělbě povinností... Tradiční rodina,volný vztah bez závazků,upřednostnění kariéry,každý má jiné priority.Na tom není nic špatného,pokud se dohodnou,že to vyhovuje OBĚMA.V základních otázkách musí panovat shoda,jinak ten vztah nemá moc šancí.Měli by o tom spolu mluvit dřív,než zplodí dítě,ale dnes bývá to pořadí bohužel opačné.Líbit se nestačí.
Obrázek uživatelky
profil
myslím,že chyby má každý člověk...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
myslím že si lepšího nevybereš ,každý má něco
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles