Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Aktivní zaměstnankyně

8. 10. 2021 | Vaše příběhy
Nedávno jsem navštívila svou kadeřnici, protože jsem potřebovala oživit svůj účes a zastřihnout vlasy. Chodím ke své kadeřnici ráda, vždy si tam odpočinu a přijdu na jiné myšlenky. Bydlí v domečku, ve kterém také provozuje svou živnost. Nemám to daleko, ale i tak se pěkně projdu. Navíc miluji tu vilovou čtvrť našeho města, ve které se mohu obdivovat zahrádkám a stromům.

Tentokrát bylo v provozovně, ač jsem byla objednaná, dost živo. Paní byla delší dobu nemocná, odmítala objednávky, a tak se jí to nahromadilo.

Návštěva probíhala jako obvykle. Kadeřnice mi nanesla barvu a nechala působit, mezitím se věnovala ostatním zákaznicím. Miluji, jak to tam odsýpá. Přestože je paní jedna, služby zde jsou mnohdy rychlejší, než v salonu, kde je víc zaměstnanců, než zákazníků. Kadeřnice navíc přijímá jak ženy, tak muže, vychází vstříc každému, je milá a vždy všem dobře poradí.  Zapovídaly jsme se a vše uteklo tak rychle, že jsem si ani neuvědomila, a má hlava byla zase o chloupek hezčí a má peněženka o chloupek lehčí. To už je úděl nás žen.

Byla jsem už pomalu na odchodu, když do provozovny vstoupila další žena. Představila se, že přišla z hygienické stanice na kontrolu, a chtěla vidět doklad o očkování nebo negativní výsledek na přítomnost antigenu viru SARS-Cov-2, přitom zuřivě mávala jakýmsi průkazem. Byla jsem v klidu, jsem už očkovaná, prodělala jsem obě dávky a od druhého očkování uplynul státem určený čas.

I paní kadeřnice a další zákaznice byly v klidu a předložily paní, co požadovala, až na jedinou. Ta neměla jedno, ani druhé, a tak si kontrolorka vyžádala pokutu ve výši čtyř tisíc korun. Neviděla jsem, jestli jí ji zákaznice zaplatila na místě, nebo ne, protože jsem šla už domů. Slyšela jsem jen, že se obě ženy dost hlasitě dohadují, a u toho jsem nechtěla být. Přesto mi to nedalo a následující den jsem se své kadeřnice, kterou jsem náhodou potkala v obchodě, zeptala, jak spor dopadl.

„Paní tolik peněz u sebe neměla. Ta paní z hygieny trvala ale na tom, aby zaplatila aspoň část pokuty, a zbytek prý může doplatit později. A tak jí dala dva tisíce, které u sebe měla,“ řekla mi kadeřnice smutně.

Nezdálo se mi to. Nikdy jsem žádnou pokutu neplatila, ale vím, že ten, kdo nemá u sebe hotovost, nebo ji nechce použít, může celou částku uhradit bezhotovostně. Proč by paní z hygieny trvala na jakési záloze? Jak by celou pokutu vyúčtovala?

Protože mám známou, jejíž dcera pracuje na okresní hygienické stanici, ještě ten den jsem jí zavolala. Jednak proto, abych s ní popovídala, ale hlavně proto, abych zjistila, jak to vůbec s kontrolami z hygienické stanice chodí. V televizi jsem slyšela jen o kontrolách policie, nikoli jiných orgánů. „Jo, to se zeptám, samotnou mě to zajímá,“ slíbila mi kamarádka.

Volala hned druhý den, protože dcera u ní večer byla. „Ptala jsem se jí, a žádná kontrola od nich nechodí,“ řekla mi, a já se ani nedivila.

Já osobně bych žádné takové pochybné kontrole nic z ruky neplatila. A když, ověřila bych si, zda je tato „pracovnice“ skutečně zaměstnána na hygienické stanici a má k výběru hotovosti právo. A pokud ne, následoval by další telefonát, a to na policii.

A tak nezbývá, než si stále dávat pozor a hlídat si své finance nejen doma, na nákupu, na internetu, ale i třeba u kadeřníka.


Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Aktivní zaměstnankyně:

Aktivní zaměstnankyně
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
asi paní nalítla podvodnici..
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles