Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Amálka

12. 03. 2023 | Vaše příběhy

Vyjel jsem ráno z města ještě za tmy. Jel jsem za dcerou. Těsně za městem jsem si všiml něčeho uprostřed silnice. Auta přede mnou nezpomalila, ani nezastavila. To něco bylo uprostřed, proto to zůstalo mezi koly aut a řidiči to minuli a jeli dál. Snad kartonová krabice? Nebo to bylo něco jiného? Musel jsem zastavit. Byl jsem po dlouhé době asi jediný, kdo zastavil. Ten den mírně mrholilo. To něco bylo promočené. Nebyla to krabice ani jiný neživý předmět.

To uprostřed silnice bylo živé kotě! Sedělo uprostřed silnice, chvělo se strachy a zimou a nemohlo utéct. Někdo nebohému kotěti natřel tlapky lepidlem. Nemohlo to být tak, že by kočka prošla někde lepidlem. Měla totiž natřené jen tlapky. Umné umístění kočky uprostřed silnice tak, aby ji auta nepřejela, a přesto přineslo kočce velké strádání, dávalo tušit, že ten, kdo to kotěti udělal, zřejmě nemá své duševní zdraví v pořádku. Dalo mi to chvilku práce, než jsem kotě z vozovky vysvobodil. K nelibosti ostatních řidičů, kteří troubili a upozorňovali mě na to, že je zdržuji. Nikdo, skutečně nikdo přede mnou nezastavil. Nezajímal ho osud bezejmenné kočky. Cesta za dcerou byla náhle zrušena. Musel jsem se postarat o to nebohé klubíčko.

Dalo to chvilku práce, dávku krému a trpělivosti, ale kočičku jsem nakonec její lepkavé parády zbavil. Když ke mně získala důvěru, přijala misku s paštikou. Po ní si pochutnala na kousku kuřete a teprve nyní sladce usnula. Hladil jsem bezbranné chlupaté klubíčko a nechápal, komu tak vadilo. Až pak jsem si uvědomil: Tak od dneška mám nového člena domácnosti. Kočička dostala jméno Amálka po oblíbené dětské postavičce mé dcery. Když byla malá, dokázala sledovat tuto pohádku opakovaně a bez hnutí. Stejně tak, jako čekala tato Amálka na to, až ji vysvobodím.

Amálka je velmi vděčná kočička. Nenáročná, klidná a veselá. Jako by věděla, že jsem ji vrátil zpět do života ve chvíli, kdy málem o jeden ze svých kočičích životů přišla uprostřed silnice pod koly auta.

Oblíbila si ji celá rodina i přátelé. Vděčnější kočku totiž jen tak nenajdete. Doufám, že ten, který připravil Amálce tak strastiplný start do života, nezůstane nepotrestán. Karma má totiž na každého adresu.


Svehlava - čtenář
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Amálka:

Amálka
Amálka
Amálka
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Užijte si hodně radosti s krásnou kočičkou
Obrázek uživatelky
profil
Smutný začátek příběhu se šťastným koncem.Také máme zachráněnou kočičku Amálku.Vypadá stejně jako ta vaše.Jen je jí už dvanáct let.Přeji vám,aby jste si s Amálkou užívali i nadále hodně radosti.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles