Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 09.05. 2024
Dnes má svátek Ctibor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Anděl strážný

28. 06. 2010 | Vaše příběhy

Stalo se to asi před deseti lety. Já tehdy ještě malá holčička, s rodiči a se svou ještě menší sestřičkou jsme si o prázdninách udělali dovolenou na Šumavu. Ubytovali jsme se v krásném penzionu a vydali se na výlet k nedalekému rybníku. Moc lidí tam tedy nebylo, rybník byl kalný a byly v něm i řasy.

Táta vytáhl malinký růžový člun, nafoukl ho a posadil do něj moji sestřičku. Ten den jsme sebou ale neměli „křidélka“ pro děti, které ještě neumí plavat. Nedělali jsme si s tím starosti, vždyť člun plaval stále na kraji rybníka, kde jsme se všichni cachtali ve vodě. Tak jsem si se sestřičkou hrála, posouvala jsem její člun po vodě a plavala kolem ní. Potom tátovi zazvonil telefon, a tak ho šel zvednout. Máma už byla dávno padesát metrů od břehu a plavala stále dál. Já si v tu chvíli šla pro potápěčské brýle, i když voda byla úplně kalná, chtěla jsem aspoň zkusit, jestli neuvidím nějaké ryby nebo vodní rostliny. Vzala jsem si brýle z karimatky, nasadila si je a koukla se na rybník. V tu chvíli se mi zastavilo srdce.

Člun prázdný a já věděla, že sestřička neumí plavat, vždyť jí byli sotva tři roky. Hladina vody byla rozčeřená, jako když do ní hodíte veliký balvan. Běžela jsem do vody jako o život, volala na tátu, že se sestřička topí. Oba jsme šmátrali rukama ve vodě, jenže to už se člun dostal tam, kde byla voda na úrovni pasu. Pořád jsme ji hledali, jenže to už byla ve vodě půl minuty. Nakonec mi táta vytrhl potápěčské brýle a s nimi se potopil pod vodu. Byl to jeden z nejhorších okamžiků mého života.

Stála jsem tam ve vodě a čekala kdy se vynoří, věděla jsem, že jestli je pozdě, sestřička to nepřežije. Za dalších 20 vteřin se vynořil i s mojí polomrtvou sestřičkou. A mně spadl kámen ze srdce. Když jsme ji odnesli na břeh a oživili jsme ji, všichni jsme si pořádně oddechli. V ten den nad ní musel stát anděl strážný, a jestli žádný není, tak musela mít obrovské štěstí. Ještě pár vteřin a mohla to být rodinná tragédie. Dnes už jsme obě trochu starší a kromě dýchání nemá sestřička žádné problémy.

 

Kaculk – čtenářka

Chytrážena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Tys mi ale dala zabrat, úplně mi bylo špatně. Hezky napsaný a naštěstí to dobře dopadlo
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles