Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Autobuse, autobuse, kam mě to vezeš?

19. 02. 2021 | Vaše příběhy
Čas od času mám pocit, že prostě přitahuju do svého běžného života absurdní, prapodivné a často i humorné situace. Ledacos zvláštního se mi událo i na mých cestách, ať už to byly krátké cesty městkou hromadnou nebo dlouhé cesty vlakem, autobusem, a dokonce i letadlem. O pár takových cestách už jsem tady psala. Mně to skoro nikdo nevěří, ale já jsem dokonce jela autobusem s vodotryskem. O tom ovšem dnes nechci psát.


Objednala jsem se na antigenní test na Covid. Bylo to poprvé, co jsem se na Covid testovala. Příznaky nemám, ale měla jsem pocit, že bych se pro jistotu měla nechat testovat, abych tušila, zda nejsem náhodou bezpříznakový přenašeč. Snažím se chovat zodpovědně, ale nikdy nevíte, co jste omylem zanedbali nebo co zanedbávají lidé kolem vás.

Celá nervózní jsem nasedla do autobusu a v duchu si nadávala, proč to děláš, proč jdeš na to testování, příznaky nemáš. A hlavně: Co budeš dělat, když půjdeš do karantény? Zároveň mi bylo velmi nepříjemně z nepoznané situace.

Znáte to, lidi vám s gustem dopředu vylíčí, jak se jim sadista při testu šťoural v nose a že je to opravdu hodně bolelo, nebo že jim pak tekla z nosu krev apod.

Seděla jsem v poloprázdném autobuse a nebylo mi dobře. Letmo jsem mrkla na informační ceduli o zastávkách, které jsou v moderních autobusech. Po tomto pohledu jsem myslela, že jsem duševně vyšinutá, anebo se koukám nějak divně. Ceduli jsem důkladně prohlédla několikrát. Pak jsem si ji chtěla vyfotit. Bohužel fotka svítící cedule nezobrazí text. Zapsala jsem tedy, co na té ceduli bylo a celou dobu jsem se v duchu smála, kudy to vlastně projíždím.

Na ceduli bylo následující: Cílová zastávka: Ádraží. Projížděla jsem podle cedule zastávkami: Kružní-to, Usova kolo, Erotín. Tyto zastávky se obvykle jmenují Nádraží, Okružní – točna, Husova kolonie, Žerotínova.

Přiznám se, že pohled na tyto překlepy mě rozveselil a na antigen jsem šla v mnohem lepší náladě. Testování proběhlo rychle bez čekání, v nose mě jen trošku zaštípalo. 
Ve frontě jsem se setkala zhruba s 3 lidmi, co šli také na objednaný termín. Čekací čtvrthodinu na výsledek jsem strávila u řeky, která je od odběrného místa kousek. A výsledek byl negativní.

Nakonec jsem opravdu ráda, že jsem na test šla. Cítím se lépe a ještě jsem se cestou zasmála. A snad mi ty lepší pocity vydrží trošku déle než do doby, kdy na mě zase nějaký cizí člověk bez roušky zachrchlá.

Dana12345 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pěkné čtení
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný,úsměvný článek.Hezky jsem se pobavila.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles