Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Babiččina léčba

23. 04. 2022 | Vaše příběhy

Kdysi dávno se má babička, to ještě nebyla babičkou a nebyla ani maminkou, ale mladou dívkou, necítila dobře. Byla víc unavená a necítila se ve své kůži. Trápila se a přemýšlela, co jí může být, až do doby, kdy potkala svou kamarádku, které byla diagnostikovaná cukrovka. O této dnes pomalu běžné nemoci se tenkrát tolik nemluvilo, ani jí tolik lidí netrpělo. Ani babička o nemoci neměla moc informací.

„Jak jsi to poznala?“ zajímalo babičku.

Když jí kamarádka popsala své problémy a dodala také, že měla větší žízeň a často potřebovala na malou potřebu, babička se vzhlédla v představě nemocné cukrovkou. I ona se cítila podobně, jako její kamarádka. Babičce se ale nikam k lékaři nechtělo chodit. Vyslechla si rady kamarádky a utvrdila se v představě, že svou nemoc zvládne sama správným chováním a životosprávou.

Sžila se s tím, že trpí cukrovkou, a začala, stejně jako její kamarádka, dodržovat přísnou dietu bez cukru, k tomu aktivně cvičila. Takto žila přes měsíc a dobrým známým se svěřovala, že trpí diabetem. Byla tak přesvědčivá, že jí každý uvěřil. Babička striktně odmítala mastné, sladké a snažila se víc hýbat. Nebylo jí ale o nic lépe. Naopak, brzy ji začaly trápit žaludeční problémy. Obzvláště po ránu zvracela, byla stále stejně unavená a cítila se jinak, než v době, kdy byla zdravá. A tak se po víc než měsíci vypravila k lékaři. Vylíčila mu své problémy s tím, že se musí jistě jednat o obávanou cukrovku. Svěřila se také, že již dietu dodržuje.

Brzy se přišlo na diagnózu, která vlastně ani diagnózou nebyla. Babička tehdy byla těhotná a nevolnosti jí způsoboval můj tatínek. Zdravým životním stylem, který poslední měsíc dodržovala, vůbec nic nezkazila. A tak místo diety a léčby následovala svatba s mým dědou. Po nějaké době se narodil můj táta, a jen díky tomu dnes píšu tento příběh.

Rodina se dlouho smála tomu, jak se babička léčila s cukrovkou. Když později jakákoli žena v rodině onemocněla, všichni si ji dobírali, aby si nejdřív zjistila, jestli není těhotná.


čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Babiččina léčba:

Babiččina léčba
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pěkný příběh
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný příběh,moc hezky napsaný.Je dobře,že se nejednalo o cukrovku,tu bych nikomu nepřála.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles