8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Barbie táhne na 60 let

26. 03. 2016 | Zajímavosti
Za tři roky oslaví tahle kráska úctyhodných 60let. Za ty roky stačila změnit svoji image už tolikrát, že není jednoduché to spočítat. Pořád ale vypadá tak, že jí to mnoho žen může závidět. A nejenom žen, stala se z ní ikona. A která holčička nemá panenku Barbie, jako by nebyla. Čím si to Barbie zasloužila?

Ráda se obléká, ráda tančí a ráda mění práci. Už byla lékařkou, balerínou, modelkou, ale i kosmonautkou.  Její zvířecí gang čítá asi 40 kusů. Je hrdou majitelkou koček, psů, koně a dokonce i pandy, zebry a mláděte lva.

Za její garderobu by se nemusel stydět nikdo.  Vždyť mezi dvorní návrháře, kteří jí navrhli oblečení, patří např. Armani, Calvin Klein, Versace, Gucci a mnoho dalších zvučných jmen. S přibývajícími roky se mění i její nároky. Nyní Barbie hravě „surfuje“ po netu a každou chvilku někomu zavolá z mobilu. Aby se zavděčila všem, přibylo jí i několik sester afroamerického, hispánského i asijského původu. Hrát si s touto panenkou tak můžou děti z celého světa a různých národností. Tedy až na Saudskou Arábii, kde prodej Barbie zakázali.

BarbieO tom že Barbie už není jen křehkou dívkou ve večerní róbě, jejíž jedinou náplní dne je jezdit barbie Chevroletem a česat si vlasy vás přesvědčí nový muzikálový seriál Barbie in Rock ´n Royals.

Vzorem pro Barbie byla německá panenka Lilli, která byla vyrobená z tvrdého plastu a kromě hezkých šatů měla ještě boty a náušnice. Spolumajitelé firmy Mattel, hlavně pak Ruth Handler však chtěla víc. A tím měla být panenka Barbie, která v té době neměla konkurenci - byla ohebná, souměrná a hlavně krásná. Patent získala už v roce 1958. Výběr jména pro tuto krásku byl jednoduchý. Dostala jméno po dceři Ruth a Elliota Handlerových. Netrvalo dlouho a k vysoké Barbie přibyl i urostlý přítel jménem Ken. Pro inspiraci nešli manželé opět daleko. Ken dostal jméno po jejich synovi.

Zatímco byla panenka velmi chladně přijata na veletrhu hraček (1959), stala se miláčkem veřejnosti. Ti během deseti let, kdy byla Barbie uvedena na trhu, koupili těchto panenek asi za 500 milionů dolarů.

Barbie za téměř 60 let prošla řadou změn, měla několik barev pleti, určovala módu a trendy v líčení či účesech, ale stále zůstala moderní panenkou, se kterou si hrálo již několik generací a hrát ještě bude.
 

Zdroj, foto: Barbie in Rock ´n Royals, Minimax


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !