Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Běžkování v Beskydech

10. 02. 2021 | Vaše příběhy

„Nechtěla bys na běžky?“ To byl dotaz Terezy, mé kamarádky. „Já? To si děláš legraci?“ Tereza si legraci nedělala. Přestože já na běžkách nestála nikdy v životě,

Tereza se prohání na běžkách každou zimu. Mnohokrát mě přemlouvala, jestli bych to také nezkusila. Spousta mých známých mi vždy tvrdila, že běžkování je mnohem zajímavější, než sjezd. Přesto jsem se věnovala sjezdovému lyžování ráda a dlouho. Je to ale také dlouho, co jsem i na sjezdovkách stála naposledy. A teď si mám lámat své staré údy na běžkách?

Tereza se nedávno rozešla s přítelem, s kterým se běžkování věnovala. Nyní neměla k sobě parťáka. Já měla být její oběť. S argumentem, že nemám běžky a nikdy jsem neměla, jsem ale nepochodila.

„Mám jedny starší, ty na začátek stačí,“ rozzářila se Tereza. Jakmile jsem ta příliš dlouhá a tenounká prkénka viděla, pochybovala jsem, že mě unesou, a že se na nich vůbec udržím.

„Jsi si jistá, že mají být tak dlouhé?“

Tereza se smála: „Nojo, ty jsi zvyklá na Carving.“

Vyjely jsme do zimní přírody. Po rovince a do kopce jsem zůstávala daleko za Terezou. Kochala jsem se přírodou a pomalu se učila na běžkách dýchat. Začalo mě to bavit. Výhledy do přírody byly okouzlující. Dostaly jsme se na beskydskou chatu Kamenitý, a odtud jsme se vydaly na chatu Gírová. Obě chaty jsem mnohokrát navštívila pěšky, na Kamenitém jsem byla i na kole. Takto v zimě na běžkách to bylo ale jiné. Troufnu si říct, že mnohdy i krásnější.

 Když se před námi objevil první větší kopeček a my ho měly sjet dolů, nechala jsem Terezu za svými zády. Nějak jsem si ale neuvědomila, že nestojím na sjezdovkách, ale na běžkách. Při prvních pokusech o ukázkové obloučky jsem sletěla na zem. Kupodivu mi dalo víc práce naučit se, jak kopeček sjet, než jak ho vyjet. Na konci jsem měla tělo bolavé od prvotních pádů, nakonec jsem ale přišla běžkování na chuť. Byla to zajímavá první příležitost, po které jsem nemohla téměř tři dny chodit. Přesto se už těším, až mě Tereza vezme zase na nějaký ten kopeček.

V zimě jsou totiž hory jiné a stezky, které jsem znala jako pěší, jsme často ani nevyužily a použily úplně jiné, neznámé. A tak jsem důvěrně známé Beskydy mohla poznat zase z jiné stránky.

 Už se těším na další výlet. A Tereze mohu dát za pravdu, že odmítat něco jen proto, že jsem to doposud nezkusila, je holý nesmysl.


Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Běžkování v Beskydech:

Běžkování v Beskydech
Běžkování v Beskydech
Běžkování v Beskydech
Běžkování v Beskydech
Běžkování v Beskydech
Běžkování v Beskydech
Běžkování v Beskydech
Běžkování v Beskydech
Běžkování v Beskydech
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Mně běžky naložil Ježíšek, když mi bylo 45roků.. poprve jsem taky běžkovala v Beskydech..byli jsme týden na Horní Bečvě..potom několikrát v Jesenících.. teď už bych se bála, že se polámu..
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkpěkně jsi si užila běžkování s kamarádkou. Sice nějaká bolístka z toho vznikla, ale to se zahojí a příště se s kamarádkou opět
na běžky vydej. Já jsem na běžkách nikdy nestála, ale sjezd jsem s rodinou absolvovala několikrát na Šumavě.
Dnes už mám ráda jen pěší túry.
Článek je pěkný, hezké jsou i fotografie.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil

Moc pěkný článekSmajlík Pěkné fotkySmajlík


Pavli , pěkně sis to užila,já jsem na běžkách nikdy nestála.
Obrázek uživatelky
profil
Krásně sis to užila.Jako děti jsme s taťkou hodně běžkovaly v okolí vesnice. Naposeldy jsem stála na běžkách snad před 16 lety. Od té doby tu nebyl nikdy dostatek sněhu.
Možná teď by to konečně šlo, ale taky mám strach,jestli se na to ještě budu umět postavit.
A taky, jestli budu mít lyže. Včera na nich jezdila neteř moc se jí to zalíbilo, tak nevím,jestli mi je ještě půjčíSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Koleda