8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bezpečný nákup dárků na internetu

19. 12. 2014 | Finance
Vánoce se kvapem blíží a nákupy online budou i letos obsazovat čelní příčky v prodejnosti. Šetří totiž čas i peníze. Jak tedy platit na internetu bezpečně? Online lze mnohdy nakoupit výhodněji než v kamenném obchodě. Zvlášť díky různým porovnávačům cen můžete ušetřit i tisíce. Abyste se nenapálili, je dobré dodržovat pár zásad bezpečnosti:

Prověřte si obchodníka
– ověřte si spokojenost jiných uživatelů na srovnávacích webech, zkontrolujte jeho stránky, zda obsahují reklamační řád, podmínky zaslání, jestli je v objednávce adresa, jména odpovědných osob, atd.

Internetový obchod se zdá být v pořádku, jak ale za zboží zaplatit? Existují vlastně 3 způsoby placení:

1.    Dobírka – je sice bezpečná, ale poněkud drahá, jelikož si za ni obchody účtují extra. Navíc ji pak musíte zaplatit na poště v hotovosti.

Bezpečný nákup dárků na internetu2.    Převodem z účtu – ačkoli se jedná o bezhotovostní platbu, je trochu zdlouhavější, jelikož pár dní trvá, než se peníze na účet připíší a mnoho obchodů tuto variantu již nenabízí. Pokud tento způsob využijete, ujistěte se, že banka příkaz přijala k zpracování.

3.    Platba online – nepohodlnější a nejrozšířenější metoda placení přes internet. Mnoho lidí z ní má stále ještě obavy. Stačí však dodržovat jednoduché zásady:

Platba kartou vyberte si obchodníka, který nabízí platbu kartou přes tzv. 3D Secure (poznáte dle loga při zadávání údajů karty). Tento systém umožní potvrdit platbu až kódem, který přijde klientovi na mobilní telefon. Případně si zkontrolujte, zda je portál ověřen karetní společností (u nás nejčastěji Visa nebo MasterCard). V praxi to znamená, že zákazník již nezadává citlivé údaje ze své karty obchodníkovi, ale komunikuje přímo s bankou, která jeho kartu ověří a platbu okamžitě vyřídí.

Hlavní výhodou placení kartou je, že pokud vám zakoupené zboží nedorazí, můžete nákup reklamovat u své banky a získat peníze zpět.


•    PayPal – je vhodný především pro platbu v zahraničích eshopech nebo na eBay. Buď si svůj účet předem nabijete na nějakou částku, nebo do systému zadáte údaje své karty, a pak platíte neomezeně. Veškeré údaje k vaší kartě systém zašifruje a uloží na vašem účtu, takže je nebudete muset opakovaně zadávat při platbě na různých internetových stránkách. Stránka je sice v angličtině, ale shrnutí nabízí i česky. Založení účtu je rychlé a jednoduché, takže pokud máte základní znalosti angličtiny, hravě jej zvládnete.

A rada na závěr?
Pokud chcete mít opravdu jistotu, že jsou vaše finance v bezpečí, pravidelně si kontrolujte výpis z účtu, zda všechny částky sedí. Také si můžete nastavit zasílání sms nebo e-mailových zpráv při pohybech na účtu. V případě jakýchkoli nejasností kontaktujte banku.

Zdroj: Era


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
internetový obchod je součástí APEKu, což je asociace, která pravidelně obchodníka testuje a upozorňuje na chyby
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles