Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

BHARATI – velkolepá podívaná z Bollywoodu

16. 12. 2007 | Novinky
„Bharati” vás zavede přímo do srdce jednoho z nejtajemnějších a nejvíce fascinujících míst na Zemi – do Indie.


18.12.2007
od 20:00 hodin
Kongresové centrum
Praha



Živá hudba a tradiční nástroje.
Show s multimediální projekcí.
Největší show v historii Bollywoodu!!
Téměř sto zpěváků, tanečníků a hudebníků z Indie.
Nádherné kostýmy a přepychová scéna.
Překrásný příběh o zakázané lásce.


BHARATI Tento vyjimečný soubor vedený významnými choreografy z Bollywoodu je tvořen téměř stovkou umělců - hudebníků, tanečníků, herců a zpěváků. Opojné představení, které je výsledkem jejich pětiletého společného úsilí, umožní divákovi vychutnat si exotické zvuky a obrazy, jež vytváří překrásný, barevný kaleidoskop indické kultury. Magická atmosféra představení a nádherné kostýmy okouzlují diváky po celém světě. Indické tance, hudba a tradice- odhalují skryté poklady této rozlehlé země plné vůní a barev. Vůně kadidla, přes osm set překrásných kostýmů, fantastická scéna a atmosféra plná emocí – to vše doplněno bohatou škálou barev, z níž je patrný přepych indického Bollywoodu. Producent show, pan Gashash Deshe, je pyšný na to, že show „Bharati” je jeho životním dílem. Výsledek své práce považuje za důvod uspokojení a hrdosti.

Tradiční příběhy z Bollywoodu jsou jako indické kari – voňavý pokrm plný koření. Také k jejich přípravě je třeba použít jen ty nejlepší přísady, zejména konflikt a příběh o lásce, která končí happy endem.

BHARATI „Bharati” je současný příběh o lásce, vyprávěný písní a tancem. Diváci i hlavní hrdina hledají společně rovnováhu mezi tradicí a současností. Podle tradice se již od samého začátku představení nad hlavami milenců kupí zlověstné mraky a hrdinové musejí překonat řadu překážek, než najdou štěstí, lásku a klid.

BHARATI – velkolepá podívaná z Bollywoodu

Mladý inżenýr, Siddharta (Gagan Malik), vychovaný v Los Angeles, poprvé navštíví svoji vlast a zamiluje se do neuchopitelné, éterické Bharati (Bhavna Pani). V cestě obou mladých lidí ke štěstí však stojí dívčin otec. Dva protikladné živly - Siddharta a Bharati – zosobňují rozdílné světy: současnost a hluboce zakořeněný duch hinduismu (jmeno Bharati znamená doslova „duch Indie“). Milenci trpí, nemohou se však vzájemé lásce a vášni ubránit. Rozpor mezi vůlí rodičů a hlasem srdce jim působí vnitřní muka, cítí se rozpolceni. Siddharta však podniká mystickou cestu k vlastním kořenům, a jeho láska k Bharati je pak zároveň vyjádřením jeho lásky k Indii.

Představení se opírá o klasické šlágry z bollywoodských filmů. Použité skladby působí na diváky romanticky a dokonale vyjadřují duševní rozpoložení obou hrdinů. Hudební doprovod vznikl ve spolupráci několika desítek hudebníků, hrajících na tradiční indické nástroje. Pozornost diváků je upoutána nevšední symbiózou indické i západní tradice. Výsledkem tohoto spojení je unikátní syntéza rozmanitých tónů. Charakteristický zvuk je dán použitím exotických nástrojů, které jsou v Česku takřka neznámé – sitar, ghungroo, nebo stostrunný perský sanodoor.

BHARATI Představení svou magickou atmosférou udrží diváka neustále ve střehu. Nejobdivuhodnějšími jsou taneční scény, kterých se účastní několik desítek perfektně sehraných tanečníků.

„Bharati” vypraví nádherný příběh, jehož jazyku rozumí lidé v každé kultuře. Představení evropanům přibližuje indický svět a celou tamější kulturu – tato velká a krásná země je známá mimo jiné obrovskými společenskými rozdíly mezi jednotlivými skupinami obyvatel.

Již několik let cestuje tato úchvatná show po celém světě jako zvláštní, mimořádný vyslanec indické kultury a tradice, a prezentuje bohatství této země na mezinárodní scéně. Soubor je složen z nejnadanějších umělců v Indii. Není pochyb o tom, že návštěvníkům Bharati se dostane jedinečné příležitosti seznámit se prostřednictvím Bharati s autentickou indickou kulturou.

Zdroj: www.makroconcert.cz

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Škoda, že jsem se o tom dověděla až zpětně...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice