Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Každá chytrá žena umí být krásná, aneb operace pod nátlakem

15. 12. 2007 | Péče o tělo
Je mnoho žen, které jsou někým (partner, rodina, zaměstnavatel) nuceny k zákroku na plastice. Proč by žena ROZHODNĚ neměla jít na operaci k plastickému chirurgovi pod nátlakem?

Doposud nikdo nepřišel na to, jak přesně zjistit, o čem přemýšlí a jak uvažují zvířecí spoluobyvatelé naší planety. Dá se však s jistotou říci, že pro člověka samotného je jedna vlastnost tak naprosto typická, že nás naprosto jednoznačně odlišuje od všech ostatních živých forem. Je to trvalá a neustále se opakující a neukojitelná nespokojenost s čímkoliv.

Motto:

Je naprosto přirozené chtít vypadat stál tak mladě,
jak se člověk cítí.


plastická chirurgie Současná doba není vůbec jednoduchá. Každý z nás je vystaven obrovským tlakům různého typu. Mediální prezentace současné doby v nás navíc často posiluje pocity, že skoro nic není tak, jak by mělo být. Prosím, ale je to opravdu tak ? Přemýšlejme. Žijeme v bezpečné oblasti,máme kde bydlet,co jíst,netrpíme hladem a můžeme se bez obav starat o své děti. Průmyslové vynálezy nám velmi usnadňují život na každém kroku. Nemohu se proto zbavit dojmu, že z pohledu našich lidských potřeb, bez ohledu na různé připomínky, žijeme ve velmi příznivé době.

Výsledkem těchto podmínek a dokladem správnosti mého tvrzení je vzrůstající průměrná délka lidského života. Moderní medicína nám navíc k tomu umožňuje prožít tyto roky s výrazně lepší kvalitou života i ve vyšším věku. Padesátníci, šedesátníci i sedmdesátníci se většinou cítí celkově mnohem lépe než jejich rodiče nebo prarodiče v tomtéž věku. Například můj otec začal stavět svůj nový dům poté, co oslavil sedmdesáté narozeniny a nyní tam již dva roky spokojeně bydlí ! Je tedy naprosto pochopitelné a rozumné, že čím dál více lidí vyhledává různé estetické zákroky a chirurgické postupy, které mohou upravit jejich vzhled tak, aby odpovídal jejich pocitům.
plastická chirurgie
Je však třeba zdůraznit, že ať se rozhodnete upravit či změnit kteroukoli část těla estetickým chirurgickým zákrokem, konečný cíl by měl být vždy stejný: Abyste se cítili přiměřeně lépe a byli sami se sebou ještě více spokojenější. Proto je důležité, aby jste si vždy před jakýmkoliv zákrokem pečlivě zvážili, zda jsou Vaše očekávání realistická, ale také hlavně, že jediným důvodem, který Vás k tomu dovedl, je pouze a jen Vaše přání.


Určitě nikdy nepodstupujte žádný chirurgický estetický zákrok na nátlak svého okolí, nebo abyste potěšili někoho jiného. Pokud chcete zákrok podstoupit, učiňte tak, protože to chcete sami a pouze sami.


Každý z nás je naprostý originál. To co jiný schvaluje, jiný odsuzuje, co se jinému nelíbí, jinému ano. Někomu vadí první vrásky a již kolem třiceti let chodí na botulotoxin, jiný odsuzuje jakékoliv úpravy vzhledu, i když by mohl v nějakém filmu hrát indiánského kmeta. Čím to je ? Je to dáno výsledným stavem psychického sebehodnocení z pohledu spokojenosti se svou vlastní osobou. Nedílnými součástmi nádoby lidské je fyzický a psychický stav. Proto také zakladatel moderní české estetické chirurgie Doc.MUDr.Karel Fahoun nazval tuto část plastické chirurgie jinými slovy - psychochirurgie.

plastická chirurgie A právě toto je tím nejpádnějším důvodem a zároveň i příčinou, proč se rozhodovat k případnému zákroku pouze a jen sám za sebe. Ani rodiče, manžel, přítel či kamarádka, nikdo z nich, nevidí do Vaší hlavy, a i pokud by se sebevíc snažil, není schopen beze zbytku pochopit Vaše pocity a důvody, které Vás vedou k úvahám o zákroku. Přestože si chytrý člověk jindy nechá poradit, v tomto případě je velmi rozumné jakékoliv odmítavé či naopak „nátlakové„ reakce okolí nebrat v úvahu a řídit se pouze vlastními pocity a přáními.

Určitě se pak můžete setkat s argumenty typu: „Co blázníš, mně se takhle líbíš.Všichni jsou takhle na tebe zvyklí!“ Někdy se dokonce diskuse může měnit až ve výhružný tón: „Pokud se necháš operovat tak od tebe odejdu.“ apod.

Ještě horší je ale následující situace. Měl jsem možnost pozorovat ve svých ambulancích i případy, kdy vše řídil muž a svou partnerku k operaci viditelně nutil! Jednalo se často o zvětšování prsů. Dalším špatným příkladem z praxe, je snaha partnerů odůvodnit svůj odchod ze vztahu či manželství sváděním na nějakou kosmetickou vadu svého protějšku. Velmi průhledný argument: „Nechej si spravit ta pokleslá prsa,kdo se na to má dívat,“ je jen jinými slovy řečeno: „Mám milenku.“ V tomto případě, nepomůže vyřešit situaci žádná sebe lépe provedená operace a upravená prsa manžela zpět nevrátí. Jednou jsem se dokonce setkal s takto ovlivněnou reakcí své pacientky. Naprosto vážně byla přesvědčena, že kdybych byl operoval lépe, tak by jí manžel neodešel. Příčinou rozvodu však jistě nebyl výsledný kosmetický efekt. Příběh této pacientky měl však nakonec dobrý konec. Její zvýšené sebevědomí získané zmodelovanými prsy jí umožnilo s odstupem času navázat nový, velmi pozitivní vztah. To, že se tehdy mýlila v hodnocení celé situace mi osobně sdělila o něco později, když se pak již sama od sebe rozhodla pro další kosmetickou úpravu – liposukci. Co z toho tedy vyplývá? Je dobré vědět, že ti lidé, kteří Vám nutí pouze svou pravdu, naprosto nechápou a necítí Vaše pocity a pokud Vás k nějakému zákroku tlačí, myslí hlavně na blaho své než Vaše.

plastická chirurgie Mezi našimi pacienty již za ta léta poznáme ty pacienty, kteří si operaci sami velmi přejí, někdy i přes mírný odpor okolí, a ty, kteří přišli k operaci ne zcela ze svého přesvědčení. Ti první vše lépe snáší, jsou trpělivější,udávají menší bolesti a dokonce se lépe hojí. Ve druhé skupině se častěji vyskytují větší bolesti,horší hojení a někdy i menší spokojenost s výsledkem.

Estetické úpravy a jejich přínos je třeba zvažovat reálně. Uvědomit si, že kromě vylepšení Vašeho vzhledu a případného zvýšení sebeuspokojení a sebedůvěry nemůže plastická chirurgie vyřešit Vaše zásadní životní problémy – zachránit Vaše špatně fungující manželství, zajistit výrazně lepší pracovní místo, nebo z Vás udělat filmovou hvězdu !

A rada na závěr ? Nebojte se řídit pouze svými pocity a potřebami. Dnešní doba vyžaduje psychicky vyrovnané a odolné jedince. Z tohoto pohledu není estetická plastická chirurgie žádným rozmarem. Jen Vy samy nejlépe dobře víte, jaké je to žít s něčím, co Vám na sobě vadí. I když by dobře provedenou kosmetickou operaci Vaše okolí nemělo výrazněji registrovat, jistě zaznamená Vaši pozitivní psychickou proměnu a zvýšenou sebedůvěru. A pokud by do doby zákroku někdo projevoval jakékoliv pochybnosti, jistě při pohledu na Vás po zákroku zapomene na své případné výhrady a uzná oprávněnost Vašich přání.

Autor: MUDr. Otakar Lucák, Klinika plastické chirurgie Ostrava


Zdroj: Klinika plastické chirurgie

Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !