Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bohatá hříva bez roztřepených konečků

10. 02. 2018 | Péče o vlasy
Kdeže loňské sněhy jsou. Starý rok se přehoupl v nový a spolu s ním tu máme šanci na nový začátek a všelijaká vylepšení. Dejte si předsevzetí i pro vlasovou péči. V zimě vlasy často trpí na vysušenost, lámavost, zvýšené vypadávání, výskyt lupů a matný vzhled. To, čeho se na kštici dopustily mrazivé teploty, ostrý vítr, sníh a teplotní výkyvy, si s sebou obvykle přinášíme do prvních teplých měsíců. Zatímco ostatní budou na jaře bojovat s přesušenými vlasy bez lesku, vy se budete pyšnit zdravou a lesklou hřívou.

Přechody mezi vytápěnými místnostmi a venkovními mrazy mohou naše vlasy silně poškodit a zanechat je mdlé, křehké a bez života. Nečekejte se speciální péčí až na jaro. Už během zimy je nejvyšší čas začít hloubkový regenerační program, který vlasy posílí už od kořínků, vyživí je a dodá jim pevnost a lesk.

Chcete dlouhé a silné vlasy? Zajděte se ostříhat

Bohatá hříva bez roztřepených konečkůPokud toužíte po dlouhých vlasech, prvním krokem by měla být návštěva kadeřnice, která vás zbaví poškozených konečků. Možná se to zdá nelogické – zkracovat délku, když si ji naopak chcete vypěstovat, ale má to svůj důvod. Zesláblé a rozštěpené konečky vlasového vlákna nejen opticky nevypadají hezky, ale navíc jsou příliš křehké na to, aby narostly do větší délky. Nebojte se kadeřnici požádat o výrazné zastřižení. Odlehčená hříva díky tomu ožije a bude se moci soustředit na produkci nových, zdravých a silných vlasů.

Pokud máte pocit, že vám vlasy vůbec nerostou a zastavily se v jedné délce, pak jsou pravděpodobně příliš zatěžovány zkrášlovacími procedurami. Vlivem chemické či mechanické zátěže vlasové vlákno křehne, ztrácí odolnost, a vlas se tak trhá a konečky ulamují.

Pokud si vlasy často barvíte, žehlíte, fénujete nebo je jinak namáháte, prvním krokem by vždy měla být správná péče. Používejte obnovující výživné a intenzivně regenerační produkty, které vlasy nezatěžují, napravují poškozenou vnitřní strukturu do hloubky a dodávají jim hedvábný pocit.

Stop příliš častému mytí

I vlasy mají vlastní mechanismy, jak se nepříznivým vnějším vlivům bránit. Dejte si proto pozor, abyste se nevědomě o tyto schopnosti nepřipravovali například nadměrným mytím. Častým střídáním okolních teplot se vlasy více mastí, proto máme tendenci je v reakci na to častěji šamponovat. Jenže při mytí z vlasů také odstraňujeme přirozený ochranný film, a tím je ještě více poškozujeme. Zbavíme-li je jejich vlastní ochranné bariéry, začnou se opět více mastit. Celý problém připomíná začarovaný kruh, odkud není úniku. Optimální frekvence umývání kštice od mastnoty a nečistot je jednou za dva až tři dny. Neustálým namáčením navíc vlasy nepřirozeně nabobtnají a tím, jak jsou narušené, dochází k jejich potrhání a vypadávání.

Tipy pro zdravou a odolnou hřívu

Na kvalitu kštice má přímý vliv i to, co jíme. Pokud nejste spokojeni se stávající kvalitou, zařaďte do svého jídelníčku hodně ovoce, zeleniny a potravin bohatých na křemík, zinek a selen. Vhodné jsou především ryby, luštěniny, dýňová a slunečnicová semínka, oříšky či játra. Zbavte se také špatných návyků v péči o ně. Investujte do kvalitního kartáče z kančích štětin nebo dřevěného materiálu, neboť ty s plastovými, kovovými nebo jinak ostrými hroty vlasy elektrizují a poškozují.


Zdroj: Nouvelle


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !