8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bojíte se strašidel?

25. 04. 2010 | Vaše příběhy

Hned na začátku přiznávám, že se ve svém životě nijak zvlášť nezaobírám mysticismem, spiritismem, náboženstvím ani ničím podobným.  Pravda je, že máme v rodině jednu tajemnou historku, takže  nemůžu říct, že bych nevěřila zarytě.

U mě je to takové to - možná.  Moje maminka nikdy nevěřila v Boha a říkala, že kdyby Bůh existoval, nedělo by se tolik zlého. Přesto ale věří v osud a je velmi pověrčivá.  Je zvláštní, že v tomhle jsem šla vlastní cestou a nevěřím ani  na osud (i když  možná) a rozhodně nejsem pověrčivá. Když mi přejde černá kočka přes cestu, pokochám se její krásou a pátek třináctého si užívám jako každý jiný den. Přiznávám se, že kočárek pro miminko jsme měli do narození malé u babičky a vlásky jsme holčičkám také stříhali až po prvním roce, ale to bylo právě kvůli klidu mojí maminky.

Přesto mi, asi ještě z dětství, zůstaly zvláštní „strachy“. Nedokážu to vysvětlit jinak, než že se bojím strašidel.  Když sedím v obýváku a za zavřenými skleněnými dveřmi se mihne stín, vždycky ztuhnu strachy. Samozřejmě, že vím, že se jedná jen o klam. Hra světla a stínu závislá na mém pohybu.  Přesto mám v ten okamžik strach otevřít dveře a ještě pár dní si na to občas vzpomenu.  Předsíň máme plnou zrcadel a většinu času mi nedělá žádný problém tudy projít za světla či za tmy. Ouha, jak jen pomyslím na to, že bych snad mohla v zrcadle něco zahlédnout, ztuhnu opět strachy a z předsíně utíkám se sklopeným pohledem.  Pokud je zrovna v bytě tma a manžel už spí, utíkám rovnou do ložnice s pocitem, že je někdo za mnou.  Do postele skáču … no uznejte, co kdyby to strašidlo bylo pod postelí? V tom okamžiku na mém strachu nic nemění fakt, že máme pod postelí šuplík, takže by se tam žádné strašidlo snad ani nevešlo.

Je tedy pravda, že mám hodně bujnou fantazii.  A podívat se na nějaký horor či thriller? Tak to u mě nepřipadá v úvahu. Viděla jsem v životě asi tři a dodneška u mě vyvolávají hodinu paniky, jen si na ně vzpomenu.  Pamatuji, jak mě kdysi kamarádi přesvědčovali, že horor Kruh je prostě skvělý a já se nakonec nechala přemluvit, že se na něj podívám.  Byl to pro mě jeden z nejhorších zážitků v životě :D.  Když film skončil, byla jsem tak vystrašená, že mě manžel vzal do hospody (což je místo, které za normálních okolností nenavštěvuji), abych byla mezi lidmi a přišla na jiné myšlenky. Zvláštní ale je, že filmy a knihy o upírech nebo knižní „horory“ Cliva Barkera mi vůbec nevadí.

A jak jste na tom vy? Máte také doma místečko, které ve vás vyvolává nelogický strach? Možná skříň nebo dveře do sklepa?


KatyRZ - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Nevěřím sice přímo na strašidla, ale přesto jsem přesvědčena, že se dějí věci, které si nedokážeme logicky vysvětlit. Ale nebojím se, jsem přece "hodná čarodějnice"!
Obrázek uživatelky
profil
taky nevím proč se dodneška bojím projít v noci kolem vchodových dveří Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
HORORY JEN NĚKDY
Obrázek uživatelky
profil
Asi svoji fantasii odkážu usměrňovat, co se týče těch knih. Co je děsivé si prostě nepředstavuju :p. Ale vzpomínám, že jsem jednou dostala knížku od Stephena Kinga a tu jsem pak měla chuť darovat dál. Ani jsem si ji nechtěla nechávat v knihovně, jak jsem se u ní bála ...
Obrázek uživatelky
profil
no tak to já jsem na tom uplně stejně jako vy, taky se bojím a na horor bych se nedívala ani za nic
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles