MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 16.05. 2024
Dnes má svátek Přemysl
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čarodějná noc

8. 06. 2013 | Vaše příběhy
30. dubna - pálení čarodějnic nebo také Valpuržina noc. Ten den jsem vždycky jezdila se svým budoucím mužem k jeho mamince na vesnici. Místní hasičský sbor bedlivě dbal na tuto tradici. Hasiči postavili velkou hranici, dívky z vesnice vyrobily čarodějnici a hostinský si nedaleko postavil stánek s občerstvením. Nejvíce se na tuto událost těšily děti, kterých bylo ve vesnici požehnaně.

Byla krásná, poměrně teplá noc, oheň hořel a jeho plameny bylo vidět do daleka. Děti pobíhaly okolo ohně a několik dospělých dávalo pozor, aby se děcka moc nepřiblížila k plamenům. Občas se nějaké poleno probořilo a to pak létaly jiskry na všechny strany.
Najednou k nám přiběhla kamarádka, že nemůže najít svého čtyřletého synka. Pořád ho pozorovala, jak skotačí s dětmi, pak se zadívala nějak mimo a najednou tam nebyl. Hledala ho mezi dětmi, ale marně. Do ohně nespadl, to jsme věděli jistě, bylo tam dost dospělých, co by mu nedovolilo přiblížit se k hranici.

čarodějná nocOn totiž Petřík, kterému se říkalo Pipin, byl pěkné kvítko, rošťáren měl na triku dost, ale teď byla tma, museli jsme ho najít. A tak jsme pobíhali a volali Pipina. Doufali jsme jen, že nezmizel v blízkém lese. Ale i tak bylo na pláni, kde se čarodějnice konaly, hodně keřů a křovíček, mohl někam spadnout a zranit se. Kamarádka už byla zoufalá a chtěla volat policii.

Pak mě ale něco napadlo, možná to bude hloupost, ale zkusit se musí všechno, Pipin je dareba, tak se uvidí. Asi týden před čarodějnicemi jsem byla na zájezdu v Maďarsku a tam jsem doslova za pár korun nakoupila žvýkačky, takové kuličky na celých platech s obrázky. Doma jsem je nastříhala a teď jsem měla v úmyslu je rozdávat dětem z vesnice. Musíme vzít v úvahu, že se toto stalo v době předrevoluční a i taková drobnost jako žvýkačka s obrázkem byla pro děti vzácnost. Vytáhla jsem tašku se žvýkačkami a začala vyvolávat co nejvíc hlasitě: "Děti, kdo chce žvejku s obrázkem, pojďte si vzít." Děti byly rázem u mě a já jim rozdělovala žvýkačky. "Tak honem, kdo ještě nemá žvejku?"

A najednou kde se vzal, tu se vzal, přede mnou se objevil Pipin. Špinavý jako prasátko, ale hlavně živý a zdravý. "Marti, máš pro mě žvejku?" staral se, jako by se nic nestalo. "No mám, ty zlobidlo, ale nejdřív nám řekni, kde ses toulal, copak jsi nás neslyšel, když jsme tě volali?"

Samozřejmě že nás slyšel, byl schovaný v hustém křoví nedaleko. Nejdřív tam utekl proto, že si roztrhl bundičku a bál se maminky, ale pak se mu zalíbilo, jak jsme ho volali a hledali. A když se mluvilo o policii, těšil se, že přijdou  psovodi se psy a on pak bude hrdina.
Kamarádka z jeho vyprávění otáčela oči v sloup, omlouvala se všem, co jejího neposedu hledali a slíbila Pipinovi výprask. Ale nakonec si všichni oddechli, že se chlapeček našel a že se mu nic nestalo.

Martinnatr - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Čarodějná noc:

Čarodějná noc
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
hezky jsi to sepsalaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Připomělo mi to mého neposedného syna,když byl malý.SmajlíkPěkný příběh,pěkně napsaný.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Měla jsi fakt dobrý nápad.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dokáží pěkně zabrnkat na nervy. Hlavně, že se opravdu neztratil.
SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ale asi bych mu nandala co proto a pak pomačkala radostí rošťáka jednoho,že je zdráv. Copak asi dělá dnes hrdina a jak vypravuje tento příběh potomkům. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles