Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čekání na déšť

20. 05. 2023 | Vaše příběhy

Jsem alergik-astmatik a právě řádící pylová sezóna mi zdravotně dává zabrat.

Pylová sezóna je období, ve kterém se v ovzduší vyskytují pyly. Trvá až deset měsíců v roce. 

Pylovou sezónu můžeme v našich podmínkách rozdělit na tři období, kdy v každém z nich převládá jiná skupina alergenů. Nejčastějšími původci alergií jsou pyly dřevin, trav a plevelů. Současně dominují alergeny z břízy, javoru, dubu, buku, ořešáku, smrku, borovice, platan, jilmu a mnoha travin. Bez antihistaminik se nejen já, ale většina alergiků v těch dnech asi neobejde.

Letos jsou pyly za poslední roky snad nejhorší, všude je žluto, příroda vysušená, takže je i hodně prachu. Vůbec nemohu vyjít ven, ale není to jen o tom, nemohu doma ani pořádně větrat. Sušit prádlo na balkoně.

Vidím na balkoně své bylinky, které již nyní jsou pokryté žlutou vrstvou pylu. O oknech a parapetech (proč je mám bílé?) ani nemluvím… Celý duben jsem marodila, měla jsem akutní bronchitidu a ještě z toho nejsem vyléčená... A už zase kašlu, dneska jsem prokašlala celou noc a od rána jsem se ještě nezastavila. Již jsem vytáhla i svůj elektrický inhalátor a inhalovala.

Příští týden čekám, že na návštěvu dorazí dcera s vnoučkem (2,5 roku). S ním musíme být hodně venku, aby se unavil. Tak to jsem zvědavá, jak mi bude.

Čekám na déšť jako na smilování.

Jak to máte vy? Vadí vám letošní pylové nadělení? Dnes jsem chtěla jít ven, ale nejdu. Pro jistotu budu zavřená doma. Jenže nejsem skleníková kytička... Jaro je krásné roční období, na které se většina z nás po zimě těší, ale s námi alergiky pak hodně zamává. Přeji všem krásné a zdravé jarní dny.


Lenig - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Čekání na déšť:

Čekání na déšť
Čekání na déšť
Čekání na déšť
Čekání na déšť
Čekání na déšť
Čekání na déšť
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Jo, s jarní alergií mám také co do činění, ale s pomocí pilulek jsem jí docela slušně zvládla, jen jednou mě po pobytu venku pálily oči. No ono tedy nutno dodat, že venku toho s mými bolestmi nohou moc nenachodím, což mě trápí daleko víc, než nějaký ten pyl. Jinak voda je v přírodě potřeba, to je jasné, ale mám dojem, že u nás na severu Čech jí letos bylo docela hodně a jsem ráda za každý slunečný den.
Obrázek uživatelky
profil
Baru, to je mi líto, lidé s RS to mají opravdu mnohem těžší v životě, než my alergici. Tak se drž, a já Ti přeji více klidných dnů. Tedy předpokládám, že máš dobré dny a pak ty špatné. Pa L*
Obrázek uživatelky
profil
Krásně jsi napsala o alergiích -je mi líto, že Ty ji máš, já sice ne, ale zase mám RS a vůbec nezvládám to,co TYSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles