8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Česko-slovenská mise neziskovek

31. 10. 2010 | Zajímavosti

Humanitární mise česko-slovenské expedice neziskových organizací International Humanity a Bez mámy se do východní Afriky vypravila letos v srpnu. V průběhu necelých 3 týdnů poskytli dobrovolníci bezplatnou zdravotní péči asi 1000 pacientům a léky v hodnotě přibližně 5 miliónů tanzánských šilinků (TZS), zdravotnický materiál a laboratorní testy za více než 1 milión TZS.


K nejčastějším diagnózám patřila malárie, zápal plic, střevní parazitární infekce a další infekční nemoci, ale relativně často se vyskytovaly i hypertenze a epilepsie,“ popisuje doc. MUDr. Rastislav Maďar, Ph.D., účastník mise a předseda neziskové organizace International Humanity.
Cesta na místa humanitárních projektů v jižní Tanzánii a severní Zambii zabrala tři dny letadlem, autobusem a nakonec i terénním automobilem.


okoPrvní část mise jsme absolvovali v osadě Mahango, dále jsme poskytli pomoc nemocnici v Igogwe i v Mbeyi, i zdravotními centru Mbambwe v severní Zambii. V závěru mise jsme léčili pacienty v Hasambě a v Mshewe,“ vypočítává doc. MUDr. Rastislav Maďar, PhD.  Vedle zdravotního ošetření a poskytnutí léčiv nemocným pomohli dobrovolníci česko-slovenské expedice i dalším potřebným.


Chudé rodiny s dětmi trpícími podvýživou, nemocemi a sirotci dostali finanční pomoc na základní existenci, dále pak kojenecké jídlo, vitamíny, hračky a pro novorozence z rodin žijících ve vysokohorských oblastech i teplé oblečení. Další členové výpravy pracovali na finalizaci projektů výstavby sirotčince a další péče o sirotky. Ve městě Mbeya zůstal jeden z dobrovolníků, Jakub, jehož úkolem je instalace solárních panelů poskytujících vzácný elektrický proud a světlo.


Další projekty International Humanity pro jižní Tanzánii budou pokračovat v těchto oblastech: zajištění kojenecké výživy a multivitamínů pro podvýživené děti a poskytování léků pro nejchudší pacienty v Igogwe, Mshewe, Hasamba, Mbeya, Mahango, dále vytvoření podmínek pro dobrovolníky z Evropy pro práci se sirotky, výuku dětí předškolního i mladšího školního věku, lékaře a sestry a další dobrovolníky, kteří budou pomáhat při výstavbě sirotčince v Mahango a studny s dostatečnou kapacitou v suchých oblastech s cílem zlepšit možnosti pěstování plodin.


Dalším cílem projektů IH je zařízení laboratoře pro základní diagnostiku nemocí v rámci dispenzáře v Mahango, zabezpečení potřeb místní komunity s cílem zajištění její udržitelné soběstačnosti a nezávislosti od další pomoci,“ uzavírá v doc. MUDr. Rastislav Maďar, PhD.  



Zdroj: International Humanity.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
zaujimavé
Obrázek uživatelky
profil
to je fakt ****** obrazek
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles