Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cesta z pekla: Probudil mě až déšť!

12. 09. 2016 | Vaše příběhy
Můžete se snažit sebevíc, můžete se i obětovat, ale pokud existuje člověk, který vás neustále sráží zpátky dolů, je to boj předem prohraný. Své by o tom mohla vyprávět Ivana (33), která žije s desetiletým Péťou a šestiletou Lucinkou v jedné vesničce na Karlovarsku.

S manželem jsme byli spolu sedm let. Do manželství jsem si brala tehdy tříletého Petra z předchozího vztahu, rok po svatbě se nám narodila dcera. Všechno vypadalo idylicky, Zdeněk se staral o obě děti skvěle a já jsem byla šťastná.

Postupem času se však začal náš vztah ochlazovat. Manžel trávil skoro každý večer v hospodě, kde propíjel peníze, kterých jsme samozřejmě neměli nazbyt. A když už jsme byli o víkendu spolu, beztak jsme si neměli co říct. Nejhorší bylo, že jsem se kvůli němu rozhádala i se svými rodiči. Pořád jsem ho obhajovala, zatímco můj táta, který celý život makal ve fabrice a ještě stačil postavit barák jak sobě, tak i z velké části nám, nemohl Zdeňka vystát.

Probudil mě až déšťI když jsem z velké lásky hodně rychle střízlivěla, pořád jsem se nemohla odhodlat udělat ten poslední krok. Po každé hádce přišel a přemlouval mě, že to bude lepší, že přestane pít a bude s námi. Já mu vždycky uvěřila a za týden bylo zase všechno v klasických kolejích. Byla jsem úplně zdeptaná, a kdybych neměla děti, asi bych si něco udělala. Jako fakt.

Tu srpnovou noc si budu pamatovat do konce života. Už v odpoledních zprávách hlásili, že se na Západ Čech ženou silné bouřky, proto jsem taky ze zahrady uklidila veškeré to dětské „harampádí“, do sklepa jsem odnosila i plastový zahradní nábytek a slunečník. Manžel samozřejmě doma nebyl, předpokládám, že se v tu dobu už opíral čelem o desku štamgastského stolu.

Přesně podle předpovědi se v osm večer začal zvedat vítr. Z bouřek mám strach už od dětství, proto jsme si zalezli s dětmi do postele a společně se, v teple pod peřinou, příjemně báli. To jsem ještě netušila, jaké peklo nás čeká chvíli poté, co jsem odešla spát do ložnice.

Asi v jedenáct se ozvalo silné zavytí větru doprovázené ohlušujícím randálem, jako kdyby nám na půdě stříleli z kanonu. Ještě než jsem se probrala ze šoku a zjistila, co se vůbec stalo, přiběhly za mnou děti s tím, že jim leje do pokojíčku. Měly pravdu. Vyběhla jsem ven a viděla tu apokalypsu: vítr nám utrhl plechovou střechu, jejíž velká část ležela pomačkaná v rohu pozemku.

V ten moment jsem věděla, že jsem dopadla na dno. Nechtělo se mi ani brečet, vůbec jsem se nemohla pohnout. Jen jsem tam stála a civěla na náš barák. Kdyby ten můj sobec aspoň poslechl rady sousedů a udělal pořádnou střechu z poctivých skládaných tašek, ne z nějakého laciného plechu.

Zavolala jsem tátovi a rychle jsme začali s dětmi zachraňovat nejdůležitější věci. Otec přijel za pět minut, jen tak, kabát přehozený přes pyžamo, a hned začal nosit věci do auta. Zatímco můj manžel seděl v hospodě, zlitý jako brok a ani se neobtěžoval zvednout telefon… Uvědomila jsem si, že jestli konečně nezačnu jednat, ze všeho mi zanedlouho přeskočí.

Tu noc nás naši nechali doma. A další taky. I když jsme spolu dlouho nemluvili, pochopila jsem, o koho se můžu opřít. Bydleli jsme u nich čtrnáct dní, než nám kluci z vesnice pomohli udělat novou střechu. Z betonových tašek, samozřejmě - tu už nám vítr neodnese.
Manžela jsem poslala ke všem čertům už to ráno poté, co nám vítr odnesl střechu. Ještě napůl opilý si vyzvedl pár svých promáčených věcí a odjel bydlet k bratrovi.
Pár dní na to jsem podala žádost o rozvod. Od té doby cítím, že můžu zase normálně dýchat, zbavila jsem se ohromného břemene. Vím, že jsem na správné cestě. Na cestě směrem nahoru.

Autor: Jiří Škuba


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Snad se Ivana a děti budou mít lépe
Obrázek uživatelky
profil
Moc Vám držím pěsti, držte se! Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Držím palceSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles