Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Cestujte bezpečně, ať se vydáte kamkoliv

8. 08. 2017 | Nemoci
Slyšeli jste o syndromu turistické třídy? Pod tímto názvem je ukryta tzv. tromboembolická nemoc neboli porucha srážlivosti krve a je mimo jiné spojována s cestováním na větší vzdálenosti. Sraženina v krvi se může vytvořit během dlouhého sezení v letadle, v autobuse, a to především při cestách delších než osm hodin. Důležitá je proto prevence, na kterou by měl myslet každý cestovatel. Nejčastěji jsou výskytem trombu postiženy žíly v dolní končetině. Vyskytnout se ale může také v horních končetinách nebo jinde v žilním systému.

Varovné příznaky onemocnění


Nejčastěji se nemoc projevuje v dolní končetině, a to až v 90 % případů. Noha je bolestivá, někdy oteklá, při postižení povrchových žil i zarudlá a proteplená. Jedná se o jednostrannou bolest a otok pouze v jedné končetině. Při projevu příznaků je nezbytné co nejrychleji vyhledat lékaře. Zanedbání může mít fatální následky.

porucha srážlivosti krveV čem spočívá prevence na cestách?


Pokud jste trombózu neměli, dbejte před a během cesty na dostatečný přísun nealkoholických nápojů, průběžně cvičte s dolními končetinami. Kdykoliv máte příležitost, projděte se. Jestliže se u Vás v minulosti již tromboembolie vyskytla, je důležitá prevence formou injekce nízkomolekulárního heparinu (LMWH), a to vždy před cestou. Pokud pacient po prodělané trombóze souběžně s cestováním podstupuje antikoagulační terapii Warfarinem, v tomto případě injekce nutná není. Každopádně i zde platí doporučení jako v prvním případě, tedy před a během cestování dostatečný přísun tekutin a cvičení s dolními končetinami. Prevencí tromboembolie je také zdravý a aktivní styl života s dostatkem pohybu včetně dodržování pitného režimu a vyvarování se obezitě.

Pomozte pacientům, kteří prodělali tromboembolickou nemoc


Nadační fond AQUAPURA manželů Pavla a Moniky Staňkových se jako jediný v ČR zaměřuje na zvýšení kvality péče poskytované pacientům s tromboembolickou nemocí. Dovybavuje především hematologická oddělení nemocnic lékařskými přístroji a speciálními laboratorními sety, které usnadňují monitorování krve pacientů na antikoagulační terapii.

Pomáhat prostřednictvím nadačního fondu AQUAPURA můžete i Vy zasláním finančního příspěvku na bankovní účet nadačního fondu s číslem: 246 101 055 / 0300.

Pro více informací navštivte www.aquapura.cz.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík při delším cestování používám kompresní podkolenky a Detralex
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles