Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cesty do školky v zimě

26. 07. 2016 | Vaše příběhy

Před nedávnem jsem popisovala naše cesty do školky v létě. Dnes bych chtěla vzpomenout na cesty v zimě. Je sice pravda, že zimy už nejsou to, co bývaly (alespoň podle pamětníků), ale i tak nás dokázaly potrápit.

Asi nejvíce nás ohrožoval sníh, který napadl v noci a ráno ho ještě cestáři nestihli uklidit. V rámci „urychlení“ jsem holky do školky vozila na saních. Když však napadlo kolem 30 cm sněhu, saně do něho zapadly a při pokusu je táhnout – hrnuly před sebou sníh tak, že po pár metrech před sebou tlačily hroudu na slušně velkého sněhuláka. Nezbylo než vystoupit, táhnout prázdné sáně, které se tolik nebořily, a holky šly pěšky. Sníh jim dosahoval nad kolena a brodit se jím pro ně bylo velmi obtížné. Neobešlo se to bez slziček. Naštěstí stačilo vydržet asi 700 m na hlavní cestu, kde už byla situace lepší.

cesta do školky v ziměDalším oříškem bývala chladná rána, kdy teplota klesla pod -10 stupňů. To nepomáhalo ani navlečení více vrstev oblečení a obalení obou dětí dekou. Seděly zády k sobě, aby se vzájemně hřály. Nejchoulostivější byly ruce. A tak jsme vymyslely zlepšovák. Těsně před odjezdem do školky jsem naplnila dvě malé PET lahve horkou vodou. Každá chytila jednu láhev oběma rukama v rukavicích, přitiskla si ji k tělu a já jsem je opět omotala dekou. Ve školce jsme lahve postavily na zem pod schody – vedle saní – a odpoledne je (už vychladlé) odvezly domů a připravily pro další použití.

Jednou jsme ale spěchaly, popadly saně a lahve ve školce zapomněly. No, nic tak strašného se nestalo. Ráno jsem našla jiné dvě lahve, naplnila je horkou vodou a už jsme frčely. Odpoledne, když jsem dcerky oblékala, přišla do šatny paní školnice a dala se s námi do řeči. Rozhovor se stočil i na počasí a cesty do školky a najednou paní školnice povídá: „Tak nevím. Někdo nám tu pod schody nechává lahve s vodou. Včera tu byly dvě a dnes už tam stojí čtyři.“ Nevěděla jsem, co nato říci. „To jsme tam nechaly my,“ pípla jsem. „Proč vozíte do školky lahve s vodou?“ divila se paní školnice. Všechno jsem jí vysvětlila a slíbila, že už tam lahve nezapomeneme. Nevypadala moc přesvědčeně. Když to má někdo kousek nebo když se vozí autem, nepochopí.

Aliceč - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
hezký článek Smajlík v nynějších vedrech je to milé sněhové osvěžení Smajlík Smajlík Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles