Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chlapská domácnost, která potřebuje změnu. Už 26.5. 2023 na Primě

26. 05. 2023 | Televizní tipy
Víte, že Michalovi, tedy mladšímu, který celou proměnu inicioval, je teprve 20 let? A proč? Se svým otcem bydlí v menším přízemním bytě činžovního domu na Vinohradech. Michal mladší studuje vyšší odbornou školu a u toho dělá brigády, zatímco jeho otec je už delší dobu nezaměstnaný. Dříve kolem 15 let pracoval v pražském dopravním podniku. Celý činžovní dům patří matce Michala staršího, v bytě nad nimi rovněž bydlí dcera pana Neurala. Pan Neural je již kolem 10 let rozvedený, s bývalou manželkou a matkou svých dětí není v kontaktu.

Michal mladší - je velmi nespokojený se stavem domácnosti a jako zdroj problému vnímá především otce, který údajně rezignoval na svůj život po rozvodu s manželkou. Rovněž má údajně problémy s alkoholem, kvůli čemuž také přišel o práci, neudržuje v bytě čistotu a i přes prosby dětí se nepokouší o žádnou životní změnu. Fungování obou Michalů ve sdílené domácnosti připomíná spíš spolubydlení dvou nezávislých jedinců. Spolu se potkávají pouze výjimečně, např. u koupelny, jedí vždycky zvlášť. A ani si společně nevaří. Michal mladší totiž do kuchyně chodit nechce.

Chlapská domácnost, která potřebuje změnu. Už v pátek na PriměMichal starší tráví celý dny v posteli, kde má zároveň psa, dívá se na televizi a rovnou tam i obědvá. Na jídelním stole totiž má puzzle, které jsou jeho hlavním koníčkem. Na površích kuchyňské linky a koupelny je viditelná vrstva mastnoty a nečistoty, věci se válí po podlaze, protože skříňky jsou přeplněné a je v bytě cítit kouř. Pan Neural vnímá pouze nedostatek úložných prostor, ostatně ve stavu své domácnosti nevidí žádný problém.

Jeho syn Michal již opakovaně podnikl pokusy o velký úklid - i společně se sestrou, věci se však pokaždé rychle vrátily do původního stavu - přesvědčil se, že bez spolupráce otce není pořádek doma udržitelný a nakonec se také vzdal. Pokouší se moc nevycházet ze své ložnice, kde oproti otcovu pokoji má relativní pořádek, tam rovnou obědvá a snaží se dle možností vyhýbat se jiným částem bytu. Je se stavem domácnosti i otcovým přístupem velmi nespokojený, stydí se pozvat na návštěvu kamarády nebo přítelkyně. Od účastí v pořadu si slibuje ne jenom proměnu bytu, ale také doufá, že velký úklid změní celkový přístup jeho otce.

Podaří se Michalovi mladšímu zachránit nejen byt před totální zkázou, ale také tatínka před pomalou sebedestrukcí? Dozvíme se, že věci mají nejen funkční, ale také emoční podstatu a s tou se velice těžko pracuje. Proč třeba nechce tatínek Michal stále vyhodit svatební servis spojený se dnem a vztahem, který nakonec nedopadl?

Dívejte se už v pátek 26.5. 2023 na Primě. Ve 22.05



Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles