Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chraňte vlasy před spalujícími slunečními paprsky

25. 06. 2017 | Péče o vlasy
Příjemně teplé jarní počasí se rychle změnilo v letní parno a řada z nás se těší na dovolenou spojenou s koupáním a opalováním. Zatímco my si letní žár užíváme, často zapomínáme, že co je příjemné nám, může škodit našim vlasům. Letní období je pro kštici snad největší zatěžkávací zkouškou – sluneční záření přímo ovlivňuje kvalitu a zdraví vlasových vláken, které nadměrným sluněním ztrácejí pružnost, vláčnost a lesk. Jak si užít léto naplno a přitom uchránit vlasy před možnými škodami?

Kvalita vlasů je ze značné části podmíněna geneticky, avšak geny nejsou to jediné, co přímo ovlivňuje jejich zdraví a krásu. Jsou to také vnější podmínky jako znečištěné životní prostředí, počasí se změnami teplot, vlhkost, působení slané či chlorované vody a nevhodná kosmetická péče. Vlasy nám v péči o ně neodpustí ani jeden prohřešek, proto raději tyto nepříznivé vlivy nepodceňujte a vlasy chraňte před spalujícím sluncem. Působí-li totiž tyto vnější faktory na vlasy dlouhodobě, mohou urychlit přirozený proces stárnutí vlasu a způsobit trvalý úpadek kvality.

Proč je důležité chránit vlasy před letním žárem?

Chraňte vlasy před spalujícími slunečními paprsky

Sluneční záření narušuje takzvanou kutikulu neboli vnější ochrannou vrstvu vlasu. Vlas vlivem toho ztrácí pružnost, vláčnost a lesk a třepí se jeho původně celistvá a hladká struktura. Nadměrným působením slunce dochází také k šupinkatění a svědění vlasové pokožky. Delší vystavení vlasů slunečním paprskům také narušuje funkci mazových žlázek uložených v pokožce, čímž také dochází ke ztrátě poddajnosti a hebkosti. Výsledkem jsou pak suché, poškozené vlasy bez lesku s lámavou a třepivou vlasovou strukturou. Zlepšení stavu vlasů, které připomínají chemlon, si obvykle žádá mnoho času a trpělivosti, proto raději jděte cestou prevence.

Ochrana vlasům před sluncem

Vlasy především chraňte před škodlivým UV zářením pokrývkami hlavy, jako jsou šátky, klobouky nebo kšiltovky. Vždy, když budete chytat bronz, schovejte hlavu alespoň do polostínu nebo ji přikryjte ručníkem. Při stylingu buďte maximálně opatrní. Vlasy pokud možno nefénujte horkým vzduchem, kartáčujte je s citem a šetrní buďte i při použití nejrůznějších vlasových gumiček a spon.

Před sluněním je naprostým základem používání speciální vlasové kosmetiky s UV filtrem. Dnes se dají koupit šampony, kondicionéry, oleje i regenerační masky s fotoprotekcí. Kvalitní vlasová kosmetika by měla také obsahovat základní stavební látky vlasu, což je keratin a aminokyseliny. Ty jsou schopné vazbou na určitý nosič nahradit ty odbourané či poškozené stavební prvky.

Doporučuji také kosmetiku s obsahem vitaminu C. Vitamin C je významným antioxidantem, který omezuje působení volných radikálů na buňky. Je dobré vědět, že jak kůže, tak vlasy mají přirozené obranné mechanismy proti ultrafialovému záření, ale při nadměrném slunění tyto fotoprotektivní síly nestačí. Vysoké teploty mění fyzikální vlastnosti vlasu a narušují jeho povrchové vrstvy, především důležitý keratin. Kvůli tomu jsou vlasy suché, matné, špatné se rozčesávají a hůře se upravují do kompaktního účesu.

Zdroj: Nouvelle


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !