8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co pejsci nesmějí

29. 10. 2016 | Vaše příběhy
Když jsme si donesli domů Ferdu, malé štěňátko labradora, byl k zulíbání. Dodnes je to náš miláček a to mu táhne na 11. rok. Milý, věrný, poslušný, prokazující lásku na každém kroku. Má jen jedinou špatnou vlastnost a to je jeho láska k jídlu. Musím dávat dobrý pozor, aby nepřibral a nevypadal, jak někteří jiní labradoři.

Veterinář mi ho zatím chválí, že je akorát, i když se mi občas zdá, že by toho mohl spořádat méně. Jenže nedejte mu, když na vás dělá smutné psí oči, jako že umírá hlady... Když mu bylo asi půl roku, zjistil, že i na zahradě je spousta věcí, které se dají spořádat. Miluje třešně, višně, švestky, rajčata a jiné plody zahrady.

Taktéž přišel na to, že na podzim nám pod okny dozrává hroznové víno. Protože na hodně věcí si chodí sám, tak si stoupl na zadní, vzal jeden hrozen do tlamy a strhl ho dolů. Tam si ho opatrně ochutnával a nějak vám zjistil, že je to strašně dobrá věc. Od té doby rok co rok, jakmile se blíží doba sklizně, už stojí pod vínem a čeká, jestli mu utrhnu, nebo zda se musí namáhat sám. Každý den spořádá minimálně půl kila hroznů.

Poslední dobou slýchávám neustále od veterinářů, čtu v tisku i na netu, které potraviny jsou pro psa smrtelně jedovaté. Mezi jiným varují i před hrozny, že jsou pro pejsky vrcholně nebezpečné.

A teď mi to vysvětlete, Ferdinand je zdravý jako řípa a na rozdíl od svých vrstevníků se stále chová jako puberťák, plný života a síly. Nebýt toho, že se občas tváří, že ho ta kočka už nezajímá a že zajíc utíká moc rychle na to, aby ho honil, ani bych mu nikdy neřekla jeho věk. Doufám, že i díky hroznům zde s námi pobude ještě hodně, hodně dlouho...


Afery - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Moji pejskové milují ovoce a zeleninu, chutná jim i česnek a cibule a s velkou chutí "louskají" ořechy.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
děda měl křížence, který miloval pivo, také jednou omylem vypil zhruba malé pivko a pak se snažil vyskočit na lavičku, kde se vyhříval na sluníčku. Podařilo se mu to asi podesáté, všichni se mu smáli, až mi ho bylo líto, ale lásku k pivu si zachoval i nadále...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Také jsme měli takového pejska,ten nám obral všechny hrozny,na které dosáhl.Dokonce rád degustoval hotové víno,když šel muž kontrolovat víno do sklepa.Pokaždé dostal z trychtýře jenom kapičku.Jednou se mu to vymstilo,manžel nechal nalité víno venku na stole a Luxík skoro dvě decky vypil.Byla z toho pořádná kocovina,od té doby se zásadně hroznům i vína vyhýbal.
Obrázek uživatelky
profil
Když jsem viděla labradora se správnou váhou,chvíli jsem přemýšlela s čím je to křížený a pak mi došo, že s ničím, jen má srávnou váhu.Smajlík Jinak taky jsme měli psa, takovou "popelničku" co sežral na co přišel, rajčata, okurek, hrozny, dojídal po mě jako po dítěti zbytky a je dost možný, že mi ukrad (nebo jsem se podělila) i tu čokoládu, nebo mě alespoň umyl, když jsem byla zapatlaná.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles