8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co radí veterinář, když...

4. 04. 2010 | Zvířátka

• ...si domů přinesete štěně dosud krmené doma připravenou stravou (např. masem, vnitřnostmi, vejci, tvarohem, těstoviny a mrkví)?


Vhodné je postupně přejít na kompletní krmivo pro štěňata  ve kterém jsou zastoupeny všechny nezbytné výživné látky, takže není potřebné k nim cokoli přidávat. Zažívání psů je velmi citlivé, náhlou změnou ve stravě můžete ohrozit jeho zdraví. Přechod na jinou stravu má být pozvolný, nejlépe postupným přimícháváním hotových krmiv do domácí stravy. Přimícháváním do původní stravy postupně přejděte na vhodnější
a především zdravější výživu – konzervy nebo granule určené přímo pro štěňata . Přitom nezapomínejte, že štěně musí mít stále k dispozici nachystanou misku s čistou vodou.


pes ...váháte, jestli dávat štěněti konzervy, kapsičky nebo granule?


Pokud se jedná o kvalitní kompletní krmiva, můžete střídat všechny formy hotových krmiv. Granule a konzervy se liší technologií konzervace. Při výrobě konzerv probíhá sterilizace, takže se do nich nepřidávají žádné konzervační látky. Granule jsou vyráběny vysoušením vysokými teplotami, přidávají se do nich stabilizátory tuků. Pokud chcete střídat granule s konzervami a kapsičkami, měli byste kombinovat různé formy jedné značky – jsou založeny na stejné receptuře.


• ...často odměňujete rostoucího psa dětskými piškoty?


Dětské piškoty nejsou vhodným pamlskem z hlediska výživy. Pokud psa občas odměníte nějakým piškotem, pak se celkem nic nestane. Při dlouhodobějším krmením větším množstvím piškotů může dojít k poruchám zažívání. Lepek by mohl u psa vyvolat alergické reakce, přemíra sacharidů může způsobit dietetický průjem. Proto raději nahraďte piškoty speciálními, přímo pro pejsky připravenými pamlsky, které působí jako zdraví prospěšné doplňky stravy.


pes• ...štěně touží dostat ke kousání a žvýkání kosti, které zbudou od oběda?


Rozhodně psovi (natož štěněti) nedáváte kuřecí ani jiné ptačí kosti, protože se při rozkousání štěpí na velmi špičaté úlomky. Malá špičatá kůstka po polknutí putuje zažívacím traktem a při trávicích pohybech ve střevě může poranit nebo proděravět střevní stěnu. U kostí jiných druhů zvířat riziko štěpení na ostré jehličky nehrozí, ale pro štěňata jsou moc tvrdé a mohou způsobit zlomení zubu. K podpoře hry a zdravé zábavy podávejte štěňatům starším čtyř měsíců tzv. funkční pamlsky na čištění zubů . Žvýkáním dentálních pochoutek dochází k samovolnému otírání plaku z povrchu zubů a osvěžení dechu.


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
A co mám dělat, když náš Kazánek dělá ty své psí oči a prosí o piškotek? Je to jeho lahůdka, to ovšem neznamená, že dostane celý sáček.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles