Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co zabalit dětem na výlet?

10. 01. 2021 | Zajímavosti
-Komerční sdělení-

Vlhčené ubrousky, Bebe Brumík, pláštěnka: Co zabalit dětem na výlet?


Pamatujete si na ty časy, kdy jste vyrazili s partnerem na výlet jen tak, bez batohů a šli jste, kam vás nohy nesly? S dětmi je těmto neplánovaným výletům tak trochu konec. Kromě trasy musíte pečlivě nachystat i veškerou výbavu, která občas může vypadat, jako byste se chystali na měsíční expedici na severní pól. Co je na výlet s dětmi opravdu potřeba?

    • Výbavu přizpůsobte věku dítěte

Je samozřejmé, že malé miminko potřebuje něco jiného než prvňák. Pokud tedy máte doma více než jednoho raubíře, myslete na výbavu pro všechny. Jestliže jdete i s vaší drahou polovičkou, můžete si rozdělit batohy podle dětí. Dobrým pomocníkem mohou být i organizéry do batohů, které vám pomohou uspořádat vnitřek podle svých potřeb.

Co zabalit dětem na výlet?    • Oblečení na převlečení je základ

Bez náhradního oblečení ani ránu. Vždy s sebou mějte jedny náhradní kalhoty a jedno triko (pro mladší účastníky výletu i spodní prádlo). Nikdy nevíte, kdy se vám dítě vykoupe v kaluži nebo si roztrhne tepláky o větvičky v lese. Do batohu přibalte také pláštěnku, kdyby vám počasí úplně nepřálo. A jestliže jdete na výlet, když svítí sluníčko, nezapomeňte na pokrývku hlavy.

Materiál oblečení uzpůsobte ročnímu období a počasí: V létě lehká bavlna a v zimě merino vlna. A nezapomeňte, že na prvním místě by vždy mělo být pohodlí. Proto nechte princeznovské sukýnky a kostýmy Spidermana raději na doma.

    • Svačinka jako motivace i odměna: Jakou zvolit?

Není nic horšího než hladové dítě uprostřed lesa. Zkrátka základem každého výletu je správná svačina pro děti. Jednak s ní můžete děti motivovat, aby došly až do cíle, za druhé je můžete uplácet, když už je „strašně bolí nožičky“ a v neposlední řadě je můžete použít jako bolestné například při odřeném kolínku. A jak by taková svačina měla vypadat?

        ◦ Nakrájené ovoce a zelenina: Není nic jednoduššího než nakrájet čerstvou zeleninu a ovoce, dát je do krabičky a kdykoliv během výletu uzobávat. Akorát si dejte pozor, abyste nevybrali příliš měkké a matlavé kousky.

        ◦ Sladkost: Dobroty fungují jako nejlepší motivátor a zároveň jsou zdrojem rychlé energie. Vyhněte se čokoládám, ty se mohou cestou roztéct a děti od nich budou celé umatlané. Například Bebe Brumík je díky šikovnému balení ideální výletní variantou. Brumík mohou děti držet v obale, takže se neumažou.

        ◦ Kukuřičné křupky: Pro nejmenší i dospělé. Kukuřičné křupky chutnají všem a neměli by chybět na žádném výletě.

        ◦ Pití: Dostatečný pitný režim je naprostý základ, ať už jste doma, nebo někam vyrazíte. Přibalte s sebou pití pro sebe i pro děti, a pokud jdete na delší túru, zjistěte si, kde cestou můžete zásoby tekutin doplnit.

Velikost svačiny samozřejmě přizpůsobte délce a náročnosti výletu, ale vždy je lepší mít jídla více než méně. Nezapomeňte před začátkem svačiny otřít dětem ruce vlhčeným ubrouskem, abyste z nich smyli veškerou hlínu, jehličí, kamínky a další přírodniny.

    • Kosmetické nezbytnosti: Kapesníčky, vlhčené ubrousky a co dál?

Dětské ruce jsou zapatlané neustále a pusa je na tom dost podobně. Vlhčené ubrousky jsou tak nezbytností číslo jedna. Budou se hodit, i když děti budou potřebovat na WC. Na druhém místě v kosmetických potřebách jsou bezesporu kapesníčky, které zabrání věčnému popotahování i případným slzičkám. A pokud jdete na výlet v létě, nezapomeňte na opalovací krém, který by měl mít pro děti ochranný faktor 50. Do batohu hoďte i dezinfekci na ruce a balzám na rty.

    • Lékárnička by neměla chybět nikde

Odřené koleno, štípnutí vosou, zadřená tříska. Nikdy nevíte, co na vás na výletě čeká. A kdo je připraven, není překvapen. Ještě, než vyrazíte, vybavte si krabičku první pomoci, kterou budete moct brát všude s sebou. O lécích se vždy raději poraďte s lékárníkem.

Pinzeta: Bude se hodit nejen na zadřený štěrk, ale také na třísky

Náplasti: Na každé bebíčko

Nůžtičky: Ty se hodí vždy

Prášky na alergii: Ať už pyl, nebo štípnutí vosou, prášky na alergii mějte vždy při ruce

Obvaz: Základ každé lékárničky

Gel při štípnutí hmyzem: Zchladí, ztlumí bolest a pomůže splasknout otok

Dezinfekce: Dnes už štípat nemusí, zeptejte se v lékárně na dezinfekci pro děti

Pastilky do krku: Kdyby se náhodou dostavila bolest v krku

Přípravek na tlumení bolesti: Hlava, záda, noha. Bolet může cokoliv.

Přípravek na zažívací potíže: Ať už vás zastihne průjem nebo zvracení, přípravek na zažívací potíže vám pomůže překonat cestu domů.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !