Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čtete nebo máte raději televizi?

23. 11. 2012 | Výchova

Dnešním trendem se pomalu stává pouze televize a televizní pořady a málokterý člověk už si přečte úplně obyčejnou knížku. A já si myslím, že je to chyba.  Podle mého názoru se v televizi skoro nic nehraje, alespoň v dnešní době ne. Já si např. málokdy najdu nějaký pořad, který se mi líbí.

Je to tam jen samá kriminálka a nebo telenovela. Bohužel ani jedno z toho mě moc extra nezajímá. Televize mi připadá spíše jako ztráta času, pokud to opravdu není nějaký zajímavý pořad. Lidé zůstávají raději doma u televize, než by si vyšli ven na pěknou procházku a nebo jeli třeba na nějaký krásný výlet s rodinou. Lidé či rodiče si také s dětmi už nehrají, raději je posadí před televizi k pohádkám. Dokonce i děti se dnes raději dívají na televizi doma, než by zašli s kamarády ven. Třeba si zahrát obyčejný fotbal. Naštěstí ne každý je takový a i dnes se najdou lidé, co tráví čas raději venku nebo jinou činností.

čtete nebo se raději díváte na televiziNa televizi mi vadí také reklamy. Podle mě jsou strašné, nudné, dlouhé a naprosto nezajímavé a některé dokonce lživé. Když už si  zapnu přece jenom nějaký seriál nebo pořad, který mě zaujme, hned po deseti minutách následuje dlouhá desetiminutová reklama a za takový seriál běží reklamy tři. Proto když už se dívám na televizi, pustím si raději film na DVD. Mám to bez reklam a nijak mě to nerozptyluje a můžu se na něj dívat kdykoliv během dne. Proto doma nemáme ani satelit a ani kabelovou televizi. Prostě bychom to nevyužili. Já si raději vyjdu ven na procházku do přírody a nebo jedu na hory apod. Připadá mi to jako zajímavější vyplnění volného času.

A nebo si večer sednu k dobré knížce. Knížky jsou podle mě o mnoho lepší než televize. V knížkách si může člověk uplatnit svou fantazii. Čtením knížek si také doplňujete svou slovní zásobu a máte ji potom krásně rozsáhlou. Dneska bohužel hodně lidí má slovní zásobu hodně omezenou, a to proto, že nečtou knížky. Já čtu ráda všechny knížky všeho druhu, mám ráda staré knížky starších autorů a dokonce si někdy koupím i knížku novější nebo nějaký časopis. Také si myslím, že i malým dětem by se měly číst spíše pohádky než jim pouštět pohádky na televizi. Čtení je podle mě zajímavější a krásnější zábava než televizní pořady.

A co vy? Jaký máte názor vy? Raději čtete pěknou knížku a nebo sedíte doma v křesle u televize? A čtete svým dětem pohádky?


Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
TV už nemám asi 5 let a místo nové jsem si koupila "e-knihu" a jsem spokojena.
Obrázek uživatelky
profil
TV mám doma místo radia. U TV uklízím, vařím, pletu atd. Taky moc ráda čtu, už to sice není tolik co v mládí, ale na dobrou knížku si vždycky najdu čas. Dceři jsem četla minimálně každý večer a teď zase ona čte svému synovi. Snad to taky bude čtenářský "maniak"Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
osobně se dívám na tv,tak max. jednou týdně.raději si čtu,nebo luštím křížovky.děti se dívají na pohádky,přírodopisné pořady,ale mají stanovený čas.čtou také velice rádi.
Obrázek uživatelky
profil
mám to půl na půl,čtu romantické knihy a sleduji i televizi nebo příjemnou hudbuSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík já tak půl na půl - v průměru měsíčně přečtu jednu knihu
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles