Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 21.05. 2024
Dnes má svátek Monika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dárek zdarma

12. 03. 2016 | Vaše příběhy

Vždy, když jedu za rodiči a přestupuji z vlaku na autobus, „zkracuji“ si cestu přes velké nákupní centrum (jak se dnes říká shopping-park). V zimě je tam teplo, a když prší, jdu alespoň část cesty v suchu. Někdy se ale nechám zlákat a nakouknu do některého z obchodů.

Tuto sobotu (bylo před Valentýnem) jsem potřebovala koupit nějaké sladkosti a tak jsem zašla do potravin v suterénu nákupního centra. Už při cestě tam jsem si všimla dvou slečen hned vedle eskalátorů, ale nevěnovala jsem jim pozornost. Nakoupila jsem a vracela se opět ke schodům, když tu ke mně přistoupila jedna z těch slečen s napřaženou rukou a širokým úsměvem a začala se mne ptát, zda znám tuto značku a ukazovala mi nějaký leták.

Řekla jsem, že ne a chtěla jsem pokračovat v chůzi. Ona mi však mírně zastoupila cestu a začala vykládat, že to je nová značka francouzské kosmetiky, která bude od března k dostání i tady v nákupním centru. Dala mi přivonět k parfému a ptala se, zda se mi vůně líbí. Voněla hezky, což jsem jí taky řekla. Slečna pokývala hlavou a začala vysvětlovat, že tato vůně stojí normálně 1 500 Kč, ale dnes - v rámci akce - mi dá kupon a od 1. 3. dostanu slevu 500 Kč. 

Pak se ale rozzářila jako sluníčko a sdělila mi, že mám štěstí, protože dnes mají pro deset šťastlivců toto balení zdarma (já jsem byla údajně osmá) a dala mi do ruky malou krabičku. Byla jsem velmi překvapená. Zeptala jsem se, zda je to opravdu zadarmo a slečna mě horlivě ujišťovala, že ano. Poděkovala jsem a chtěla jsem odejít, ale to nebyl konec. Slečna vytáhla jinou flaštičku, dala mi přivonět a ptala se, jestli voní lépe než ta první. Odpověděla jsem, ona si to někam poznamenala a pak následoval dotaz, kdo je vyobrazen na tisícikoruně. Nesouvislost tohoto dotazu s předešlými otázkami mě natolik vykolejila, že jsem odpověděla špatně. Ale vůbec to prý nevadilo. Slečna mi podala další krabičku, abych měla vůni i pro svého partnera. To mi už připadalo velmi podivné, ale byla jsem ujištěna, že je to reklamní akce. Ukazovala mi další letáky a ještě se ptala, zda mám někoho, komu vůni dám.

Neustále se usmívala a pak řekla, že vlastně ta pánská vůně je zadarmo a za tu dámskou zaplatím 1 000 Kč.

Řekla jsem, že tolik peněz nemám. S úsměvem odpověděla, že to vůbec nevadí, že mohu klidně zaplatit kartou. Ještě štěstí, že jsem u sebe kartu neměla. Dokázala mne totiž tak „zblbnout“, že bych to možná zaplatila. Slečna se velmi divila, že odmítám tak výhodnou nabídku. Vrátila jsem jí dárky a odcházela. Přemýšlela jsem přitom, kolik lidí této příjemné slečně dokáže odmítnout nákup věci, kterou nepotřebuje, nebo ji alespoň neplánovalo koupit. Když slečna byla tak příjemná a ztratila se mnou tolik času…


Aliceč - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Nás s touto fintou zastavil velmi výmluvný pán,mlel a mlel,šli jsme si s kolegou pro sekačku,byli jsme totiž v práci.Nejprve mi vyskládal 3 krabičky,že prý zdarma,až nakonec z něj vypadlo že za 1000 kč.Naštěstí viděl že u sebe nemáme ani korunu,tak se odporoučel,ale otravný byl velmi Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
To znám také.Na Teplicku jich prodávají na každém kroku deset.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ano, to je známá finta. Stalo se mi to např. na Hobby, dárky jsem samozřejmě vrátila.
No a pak i u nás v paneláku už několikrát.(Plzeňský kraj).Jak píše EvkaH. Když to neprozradím sousedce ze 3. patra, která zaplatila Kč 1.000,-, dají mi vůni za 300,--.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Už som sa s tým stretla viackrát.
Naposledy asi pred 10 dňami v Kaufalande.
Keď som sa už pri tretej kabičke spýtala, čo je to NAOZAJ ZADARMO a slečna nebude chcieť žiadne peniaze, slečna odpovedala, že NAOZAJ. Ale potom pridala dva krémy a za tie už chcela 40 Eur. Povedala som, že nemám, tak jeden krém vzala a vraj ten "lepší" mám len za 20 Eur.
Keď som povedala, že ani toľko nemám, zostala ako obarená, že ako môžem ísť do obchodu bez peňazí. Povedala som jej, že som dôchodkyňa, že peniaze mám, ale sú na jedlo.
Tak mi urazená povedala, že som dnes jediná, ktorá takú super ponuku odmieta, zobrala všetky krabičky a otočila sa mi chrbtom.
Obrázek uživatelky
profil
Také znám, jak z obchodu, tak i u nás doma (jihočeský kraj) po vsi chodili a nabízeli. Nejdřív parfém za 1500 kč, v akci za 1000 kč a k tomu údajně zdarma další. Když jsem řekla, že nemám tolik peněz, tak už byli skoro na odchodu, vrátili se a řekli, že když o tom nikomu neřeknu, že mi dají jeden parfém za 200 Kč. Odmítla jsem. Jen by mě zajímalo, jak by to údajně vysvětlili vedoucím, že mi ho dali za 200 kč, když stojí 1000 kč. Nechápu, jsou to jen triky, bohužel sází na důvěřivé důchodce, kteří se většinou nechají ukecat.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles