Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Děda a občanský průkaz

16. 01. 2022 | Vaše příběhy

Našemu dědovi je 83 let. Doposud si dokáže poradit s různými opravami v bytě, používá mobilní telefon, iPad, sleduje televizi a skamarádil se i s počítačem, kde sleduje na internetu dění doma i ve světě, hlavně pak sport. Běžně si přes internet objednává od lékařů e-recepty na léky, které užívá a tím to právě všechno začalo.

Jednoho dne dostal děda přes SMS bránu e-recept. Hned se rozjel do okresního města do lékárny, aby si zde vyzvedl objednaný lék a tady nastal problém. Paní magistra požadovala od dědy občanský průkaz. Jelikož přijel autem, nebyl problém občanku, kterou měl spolu s řidičským průkazem v peněžence, předložit. Jenže, občanka v peněžence nebyla. V lékárně se omluvil, že ji zřejmě zapomněl doma, ale dobře věděl, že doma občanka nebude. Vrátil se domů a nastalo hledání.

Oba – babička i děda nejprve prohledali oblečení, které děda nosil, když jel autem. Rifle i bundu prohlédli s babičkou oba několikrát, ale kde nic, tu nic. Následovala prohlídka různých zásuvek, tašek, ale ani tady nic nenašli. Babička navrhla dědovi, aby zavolal na městskou policii, zda tam někdo jeho občanku neodevzdal. Neodevzdal! Ještě zbývalo přemýšlet, kde a co děda naposledy v okresním městě nakupoval. Vzpomněl si, že nakupoval žárovky v prodejně elektro a pak nějaké občerstvení v menším kiosku. Babička se snažila dědu uklidnit a poradila mu, aby bez emocí popřemýšlel, kde mohl občanský průkaz ztratit nebo zapomenout a ráno, že s ním pojede do města. V případě, že se občanský průkaz neobjeví, zajdou spolu na Policii ČR nahlásit jeho ztrátu.

Ráno nemohl děda starostí dospat. Dojeli s babičkou do okresního města. Nejprve zamířili do obchodu, kde děda asi před týdnem nakupoval žárovky. Tady nic. Pak do kiosku, ani tady se OP nenašel. Tu si děda vzpomněl, že si ještě v nemocniční lékárně vyzvedával na OP jeden lék.  Zde však slyšel po několikáté slůvko „bohužel“.

Nezbývalo než zajít na Policii ČR. Tam se dědy ujal mladý policista. Nejprve se telefonicky ujistil na Městském úřadu, že tam dědova občanka neleží, pak s dědou sepsal protokol a odešel do sousední místnosti, aby protokol vytiskl. Děda byl nervózní, prohledal znovu peněženku, kalhoty a jak si zapínal bundu zjistil, že v horní kapse je něco tvrdého, rozepnul zip a…občanka byla na světě. Bunda měla na jedné horní straně kapsu s falešným  zipem a druhá horní kapsa byla funkční. Tu se vrátil mladý policista a podával dědovi protokol, aby ho podepsal. Děda se hrozně styděl a říká: „ Nezbývá nic jiného, než abyste mě zastřelil!“ Policista se zarazil a tu mu děda vysvětlil, co se stalo. Oba se tomu zasmáli a tak děda vesele kráčel k autu, aby babičce pověděl tu novinu. Babička se přiznala, že bundu, ve které občanský průkaz děda nalezl, vyprala. Naštěstí nebylo třeba bundu žehlit, proto OP zůstal nepoškozen. A tak si děda konečně mohl v lékárně vyzvednout lék, který už nutně potřeboval.

Vše se tedy v dobré obrátilo! Teď už si děda dá určitě pozor, aby se mu nic podobného nestalo.


                                      
Macizaj - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
všem děkuji za přečtení článku, jen ten pán , co je tam otištěný, se mi moc nelíbí.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil

Marcelko, pěkně napsaný příběhSmajlík

Také se mi stane, že někam něco dám a pak si nemohu vzpomenout, kde to mám
Obrázek uživatelky
profil
Marcelko, pěkný příběh.
Také jsem mladší, než dědeček, ale stále něco hledám. Zapomněla jsem dát manželovi jeden dárek k vánocům, ale vůbec jsem nevěděla, kde jsem ho dala. Našla jsem ho až náhodně.
Obrázek uživatelky
profil
krásně napsaný článek.
Je těžké, když člověk něco hledá až po čase. Jak si má na všechno vzpomenout. Naštěstí dědeček už má všechno zase v pořádku a může být klidný.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
děkuji za přečtení článku.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Koleda