Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 24.05. 2024
Dnes má svátek Jana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nečekaná dovolená

29. 09. 2012 | Vaše příběhy
Mladší dcerka (10 let) se už od školky moc toužila podívat k moři. Tam jsme se dostali ještě před jejím narozením, pak už kvůli financím ne. Pořád si prohlížela fotky od moře, kde jsme se starší dcerou a ptala se, kdy už se konečně k moři podívá také ona.

Každý rok jsem jí slibovala, že napřesrok určitě..., stoprocentně to mělo být loni o prázdninách. Jenže člověk míní a "zaměstnavatelé mění". Manžel se hned 1. ledna ocitl na Úřadu práce a přestože nějaké úspory máme, za dovolenou jsme je vydávat nechtěli, netušili jsme, za jak dlouho sežene zaměstnání (nakonec až v prosinci). Dceři jsem to hned neříkala, aby nebyla smutná, do léta času dost :o( Pak jsem zaslechla v rádiu upoutávku na soutěž o zájezdy k moři, tak jsem to "zkusila". Jediná podmínka, jak se do soutěže dostat, byla - přihlásit se na webových stránkách a čekat, zda mě počítač vybere.
nečekaná dovolenáSoutěž trvala 6 týdnů, každý týden se soutěžilo o 1 zájezd, 2 soutěžící denně, muži proti ženám. Pánové odpovídali na "ženské otázky", dámy zase opačně, nebylo to těžké, záleželo spíš na rychlosti a také na trémě. Když měly v pátek víc bodů ženy, vybírala se vítězka z nich (ta, která se nejrychleji dovolala do rádia), když v tom týdnu zvítězili muži, volali zase oni. Někdy to bylo dost napínavé, až do čtvrtka nerozhodně (2:2) a čekalo se na páteční dvojici. Pomalu jsem to vzdávala, nikdo mi nevolal, to by také byla moc velká náhoda, jistě se do soutěže přihlásily stovky, možná tisíce soutěžících. Už se hrálo poslední týden o poslední zájezd, bylo pondělí - nic, úterý - nic a VĚŘTE NEVĚŘTE, ve středu se mi na mobilu objevilo neznámé číslo a JÓÓÓ, bylo to rádio!!!!

A myslím, že zapůsobila nějaká magie nebo něco nadpřirozeného, protože se jmenuji Martina, druhý soutěžící byl Martin a moderátor z rádia byla také Martin :-D:-D. Z celkem 3 otázek jsem 2 zodpověděla správně, můj protějšek jen 1, ale ještě nebylo rozhodnuto definitivně. Zatím bylo skóre 2:1 pro ženy, ale čtvrtek to mohl změnit a pátek ještě dorazit, tak si dovedete představit ty nervy, jaké jsem měla... Nakonec zvítězily ženy a teď už jen s napnutým sluchem sledovat vysílání, kdy se objeví výzva, že soutěžící dámy mají volat do studia. Po písničce se ozval signál, tak jsem rychlostí blesku vymáčkla předem připravené číslo na mobilu a PODAŘILO SE!!!
Byla jsem první volající a zájezd získala. Pro 2 osoby s polopenzí, takže pro malou jsme si přikoupili (to už jsem peníze ráda obětovala) a moře pak v létě bylo!
Letěli jsme (všichni prvně v životě) na Krétu, kde jsme strávili úžasných 10 dní. Ačkoliv jsme z letu měli trochu strach, tak byl bez potíží, transfer do hotelu také a ubytování bez chybičky. Jen jsme si chvíli zvykali, že toaletní papír se nesplachuje do WC, ale vyhazuje do koše, což při dennodenním úklidu nebyl žádný problém.
Strava byla tak výborná, že jsme každý přibrali 2 kg a tak dobrou kávu, jako v hotelu Dedalos, jsem od té doby už nikde nepila. Pokud máte rádi pivo, doporučuji ho pít rychle, dokud je vychlazené (takže radši menší objem), jak trochu "orazí", ztrácí chuť. Během pobytu jsme si kromě opalování se a koupání v moři udělali také jednodenní výlet autobusem (jízdenka za 2 eura) do nejbližšího města Rethymna, které je 3. největší na Krétě.

Prošli jsme se křivolakými uličkami, objevili dvě mešity a prohlédli si mohutnou pevnost, postavenou nad přístavem s majákem. Výlet jsme završili pozdním obědem na terase příjemné taverny. Na Krétě jsem objevila jednu zajímavost, u nás vidíte šneky ve větším množství většinou po dešti, ve vlhku, na chodníku nebo na cestách, tady se ovšem vystavovali v hojném počtu prudkému slunci a tvořili tak zajímavou dekoraci na oplocení poblíž hotelu:o)

Tak se mi podařilo mým „milovaným osobám“ připravit překvapení, jaké jsme nikdo nečekal :o)


Telelot - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Nečekaná dovolená:

Nečekaná dovolená
Nečekaná dovolená
Nečekaná dovolená
Nečekaná dovolená
Nečekaná dovolená
Nečekaná dovolená
Nečekaná dovolená
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
moc se mi líbilo,že jste nečekaně splnila dcerunce přání..ten třpyt v očích dětí,když mají radost nic nenahradíSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hlavně, že se dcerka dočkala a splnil se jí sen.
Já jsem čekala na dovolenou u moře do svých 40ti let.SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles