Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 17.04. 2024
Dnes má svátek Rudolf
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Desatero rad při návštěvě podomního prodejce

18. 09. 2013 | Finance

1. Lépe předcházet nemoci, než ji léčit. Ověřte si, jestli osoba, která vás navštívila, opravdu pracuje pro firmu, na kterou se odvolává. Zjistěte si, zda se jedná o důvěryhodnou a spolehlivou firmu, u které nehrozí více rizik než výhod.

2. Nic se nejí tak horké, jak se to upeče. Nic nemusíte prodejci, který vás navštívil, podepisovat hned. Vezměte si čas na rozmyšlenou. Pokud je prodejce solidní, bude toto vaše přání respektovat.

3. Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají. Nenechte se zlákat obecnou nabídkou prodejce na levnější energii. Požadujte konkrétní kalkulaci, která bude vycházet z vaší skutečné spotřeby energie a budou v ní zahrnuty veškeré poplatky.

4. Co je psáno, to je dáno. Nespoléhejte pouze na slova prodejce, který vás navštívil. Požadujte nabídku v písemné podobě, včetně kalkulace, návrhu smlouvy, smluvních podmínek a platného ceníku.

rady při návštěvě podomního prodejce5. Dvakrát měř a jednou řež. Veškeré podklady si pečlivě prostudujte. Zjistěte si, zda vám nehrozí sankce v případě změny podmínek smlouvy nebo ukončení smlouvy. Nebudete-li si něčím jistí, neváhejte a poraďte se s vaším stávajícím dodavatelem.

6. Neříkej hop, dokud jsi nepřeskočil. Ujistěte se, že nabízená cena je konečná. Prodejci energie často hovoří pouze o ceně za dodávku energie. K této ceně je však ještě nutné připočíst cenu za distribuci energie a další poplatky včetně daní.

7. Koně chval teprve po měsíci. Ověřte si, že nabídce rozumíte správně a že nabízená cena je konečná a platná pro celé smluvní období. Prodejci často slibují výhodné podmínky jen po omezenou část platnosti smlouvy.

8. Jaký mlynář, takový mlýn. Prověřte si předem kvalitu služeb potenciálního nového dodavatele, například zavoláním na jeho zákaznickou linku nebo zasláním dotazu e-mailem. Posuďte, zda to naplní vaše představy a sliby prodejce.

9. Když dva dělají totéž, není to totéž. Zvažte, co můžete změnou dodavatele energie získat a co případně ztratit. Nezapomeňte vzít v úvahu zákaznické služby a výhody, na které jste zvyklí u vašeho stávajícího dodavatele.

10. Důvěřuj, ale prověřuj. Ujistěte se, že nepodstupujete velké riziko. Je prodejce důvěryhodným partnerem pro dodávku potřebné energie? Poraďte se s vaším stávajícím dodavatelem anebo s lidmi ve vašem okolí a zjistěte jejich zkušenosti.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
i já tzv. ctím toto pravidlo, naprosto s tím souhlasím
Obrázek uživatelky
profil
...podomního prodejce odmítnout a nepouštět dál, to je moje zásada a doporučuji ji všemSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles